Båsum-selskaper fusjonerer for økt slagkraft

 
Båsum-selskaper fusjonerer for økt slagkraftBildet: Daglig leder Dag Espen Båsum i Båsum Boring AS og daglig leder Hilde Anita Grandetrø i Båsum Boring Trøndelag AS tror på økt slagkraft når de to selskapene nå slår seg sammen, med Kynningsrud Fundamentering som hovedaksjonær.
Som et ledd i en langsiktig strategi fusjonerer Båsum Boring AS og Båsum Boring Trøndelag AS med virkning fra 1.januar 2021.

- Gjennom denne fusjonen samler vi ressursene og kompetansen under èn felles ledelse i selskapet Båsum Boring AS, sier daglig leder Dag Espen Båsum i en pressemelding.

Båsum Boring har siden starten i 1952 bygget seg opp til å bli ledende i Norge innen boretjenester for energi-/vannbrønner, fundamentering, gjennomboring samt utblokking og rehabilitering av rør uten graving. Det er 25 år siden Båsum Boring AS etablerte søsterselskapet Båsum Boring Trøndelag i Børsa med tanke på nærhet til markedet i Midt-Norge.  Som følge av fusjonen vil Båsum Boring AS samlokalisere sin virksomhet i Midt-Norge med Kynningsrud Fundamentering AS, som gikk inn som hovedaksjonær i november 2017. Kynningsrud Fundamentering AS er igjen et heleid datterselskap til Veidekke AS. Kynningsrud og Båsum får dermed samme adresse på Heimdal i Trondheim.

- Med samlokalisering kan vi dra veksler på hverandre. Vi kan gå inn i tyngre og større prosjekter både med tanke på maskiner og kompetanse, sier Dag Espen Båsum videre. Båsum Boring AS vil fortsatt ha hovedadministrasjon i Krødsherad kommune, der selskapet har sine røtter siden 1952.

Riktig beslutning

Daglig leder i Båsum Boring Trøndelag, Hilde Anita Grandetrø, som har bygget opp datterselskapet gjennom de to siste ti-årene mener tiden nå er moden for en fusjon.
- Veidekke AS, som et solid børsnotert selskap, danner en trygg grunnmur for videre vekst.  Nå får vi muligheten til å utvikle enda sterkere samspill og dermed gjøre hverandre enda bedre på det vi er gode på i dag. Beslutningslinjene vil også bli kortere, og personlig får jeg nok en mer oversiktlig hverdag, sier hun med et optimistisk smil. 

Hun har vært eneste kvinnelige daglige leder i et norsk borefirma, og har 23 års fartstid i selskapet.

- Motivasjonen og viljen til å fortsette i en nøkkelposisjon i det fusjonerte selskapet er imidlertid tilstede. Gjengen vår i Trøndelag har levert gode resultater de siste årene. 12 medarbeidere sørget for en omsetning i 2019 på 41 millioner kroner, og med en god bunnlinje. Det er viktig for meg at alle medarbeiderne er sikret jobb også i det fusjonerte selskapet. Vi skal bidra til at vi kan kjempe om både små og store kontrakter i årene som kommer, sier hun.

Landsdekkende entreprenør

- Vi har stor respekt for den jobben Hilde Anita Grandetrø og hennes medarbeidere i Trøndelag har utført, og vi skal absolutt beholde og også styrke kompetansen og slagkraften i Midt-Norge. Fusjonen handler ikke om en sentralisering, men om å samle ressursene for å dekke hele landet best mulig. Vi skal være en solid landsdekkende entreprenør. Det er viktig for å utvikle vår virksomhet videre, slår daglig leder Dag Espen Båsum fast.

Samlet omsetning for Båsum-selskapene i fjor var på 213 millioner kroner, og den totale arbeidsstokken i år er på 75 medarbeidere.

- Vi har en medarbeiderstab som hver dag jobber for at vi skal være den mest foretrukne og beste operatøren innen våre segmenter. Som arbeidsgiver er vår målsetting å skape trygge arbeidsplasser der hver enkelt medarbeider skal kjenne seg inkludert. Målet er ikke å bli størst mulig, men best mulig, og den jobben skal vi gjøre sammen også etter fusjonen, sier Dag Espen Båsum til slutt.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår