Bravida tar inn rekordmange lærlinger

 
Bravida tar inn rekordmange lærlingerBildet: – Vi er spesielt opptatt av onboarding og velkomsten lærlingene får hos oss, sier Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge (nr. 4 i fremste rekke fra venstre)
Bravida Norge har som vanlig tatt inn mange lærlinger, og loser 200 nye lovende håndverkere inn i sine karrierer høsten 2023.

Totalt er nå 579 lærlinger ansatt i bedriften – det er ny rekord!

– Det er veldig viktig å ta inn lærlinger, for det første fordi det er et samfunnsansvar å gi de som tar yrkesfag mulighet til å fullføre utdanningen sin. Dessuten er det den viktigste rekrutteringsplattformen vi har, der vi former fremtidens medarbeidere, sier Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge og legger til:

– Vi ser også at lojaliteten er sterk hos lærlingene. De blir en del av vår kultur, jobber som vi ønsker og får et sterkt forhold til Bravida

Årets lærlinger er fordelt jevnt over hele landet og i alle fagene Bravida driver innenfor. Blant disse er elektro, rørlegger, ventilasjon, kulde, lås og beslag, telekommunikasjon, automasjon og kontorfag. Andelen jenter er også økende, med 12 prosent jenter blant årets lærlinger. I fjor var jenteandelen på 10 prosent.

God inngang til arbeidslivet

– Som fersk lærling har man gjerne sitt første møte med arbeidslivet, og går gjennom overgangen fra skole til jobb. Vi må sikre at denne overgangen blir så bra som mulig, og at de blir gode fagarbeidere som vi har glede av over tid, sier Bakke og legger til:

– Vi er spesielt opptatt av onboarding og velkomsten lærlingene får hos oss. Denne gangen prioriterte jeg å dra til Trondheim, der vi alltid har tatt inn mange lærlinger og vært flinke på onboarding, for å møte lærlingene på dag én.

Læring i solide team

For å gi lærlingene best mulig onboarding og utdanning, er Bravida opptatt av å sette sammen gode team som består av både lærlinger og montører. 

– Gjennom arbeidet i disse teamene får de mye variasjon og blir med på ulike arbeidsoppgaver. Det er den viktigste delen av opplæringen, sier Bakke.

Bravida samarbeider også tett med opplæringskontorene landet over for å sikre at lærlingenes utdanning er i tråd med læreplan og holder et høyt fagteknisk nivå.

Oppfordrer til å ta imot lærlinger

– De siste årene har det vært mye fokus på at de unge skal velge et yrkesfag, og det er jobbet aktivt med å heve yrkesfagenes status. Da er det viktig at vi i bedriftene tar dem imot, sier Bakke.

Bransjeorganisasjoner, fylker og regjeringen har i flere år jobbet aktivt med å få flere ungdommer ut i læra, og det ser stadig lysere ut. I 2022 fikk rekordmange – 81 prosent – læreplass, og Bakke oppfordrer bedrifter til å fortsette det gode arbeidet.

– Det verste som kan skje er at de ikke får læreplasser og dermed ikke får fullført utdanningen sin. Så jeg oppfordrer også andre bedrifter til å ta imot lærlinger – både i det offentlige og i privatnæringen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår