Deltakerrekord på VA-dagene

 
Deltakerrekord på VA-dageneBildet: Totalt sto 125 personer på deltakerlisten, pluss ti personer fra PAM Norge selv. Med mikrofon: Jan Stenersen fra Tromsø. Foto: Jørn Søderholm, Praktisk Talt AS
Totalt 135 VA fagfolk møttes på VA-dagene 2023. SG PAM Norge satset på en utvidet fagkonferanse. Arrangørene er storfornøyde med både program og deltakerantall.

– Veldig, veldig bra! Hvilken forsamling vi fikk til her. Jeg gleder meg allerede til neste år, sier daglig leder Jari Johansson i SG PAM Norge. 

Torsdag ettermiddag avsluttet PAM Norge VA-dagene 2023, etter to tette og intensive dager med fagkonferanse for VA-folk fra hele landet. 

Dette var tredje gang PAM Norge arrangerer konferansen, og første gang med konferanse over to dager. Totalt sto 125 personer på deltakerlisten, pluss ti personer fra PAM Norge selv. Arrangøren er godt fornøyd med både deltakerantallet og at konferansen nå ser ut til å være trygt etablert som en faglig møteplass av stor betydning. 

Bildet: Fra venstre: Jari Johansson, Håkon Killerud og Roger Sønsteby i SG PAM Norge. Foto: Jørn Søderholm, Praktisk Talt AS

Møtested for VA-bransjen

– Vi har bevist at vi har kunnet skape VA-dagene som et godt møtested for bransjen. Konferansen har blitt noe som er større enn PAM selv. Vi har fått helt konkrete og positive tilbakemeldinger som setter et press på oss til å opprettholde og videreutvikle konferansen, sier Johansson. 

Møteleder Christen Ræstad guidet deltakerne gjennom et fyldig og tettpakket program. Her fikk man blant annet høre Zlatko Cemalovic fra Bergen Vann orientere om hvordan det store infrastrukturprosjektet Sotrasambandet inkluderer en vannledning i den spektakulære nye Sotrabrua. Man fikk også høre hvordan Prognosesenteret setter tall og ord på et marked mange strever med å forstå om dagen. Deretter supplerte Magnar Sekse med noen erfaringer om hvordan Bergen Vann forholder seg til det det volatile markedet i praksis. 

Sogge Johnsen i Basal orienterte om hvordan man kan redusere både CO2-utslipp og kostnader i VA-grøfter, uansett om det er betong, duktilt eller plast i rørene i grøfta. 

Gjenbruk og cybersikkerhet 

Sigrid Bergseng Lakså og Morten Strøyer Andersen orientere om beregningsverktøyet for gjenbruk av masser Norconsult har laget for PAM Norge. 

Jørgen Dyrhaug i Nasjonal Sikkerhetsmyndighet greide kunststykket det er å trollbinde en forsamling av praktikere om et så "upraktisk" tema som IT- og cybersikkerhet – helt på tampen av en tett konferansedag. Den erfarne bransenestoren Christen Ræstad sier seg helt enig med Jari Johansson: 

– Dette var moro! VA-dagene som arena er svært viktig. Om vi skal oppnå omstillingene til en bærekraftig fremtid må alle parter jobbe sammen. Byggherren må dra med seg både rørleverandørene, entreprenørene, konsulentene og de andre partene helt fra starten. Alle er viktige for at vi skal lykkes som et fellesskap, sier han. 

Neste års VA-dagene er allerede tidfestet og booket på konferansehotellet: Uken etter påske, 3.-4. april 2024. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår