- Den utvidede konsernledelsen tar form

 
- Den utvidede konsernledelsen tar formBildet: Anders Almestad, konsernsjef i VB Gruppen
Som del av overgangen fra kjede til konsern, etablerer VB Gruppen en sentral konsernledelse, ledet av konsernsjef Anders Almestad. Nå er Økonomidirektør, HR-direktør, Salgs- og Markedssjef, Innkjøpssjef, IT-leder og Leder VB Partner på plass.

Når VB Gruppen nå tar steget fra kjede til konsern, setter dette nye krav til hele organisasjonen, både strategisk og operasjonelt. VB Gruppen etablerer derfor en konsernledelse, som sammen med resten av konsernadministrasjonen (tidligere kjedekontoret) skal jobbe tett med VB-bedriftene og konsernavdelingene i hele Norge. En stor del av den utvidede ledergruppen er nå satt.

– VB Gruppen skal ta store steg de neste årene og da trenger vi flere hender og hoder, også i ledelsen. Etter en omfattende og grundig rekrutteringsprosess, begynner vi nå å få på plass en ledelse som både kan støtte avdelingene i den daglige driften, og jobbe strategisk for å utvikle VB Gruppen og bransjen som helhet, forklarer Anders Almestad, konsernsjef i VB Gruppen.

Den nyetablerte, utvidede konsernledelsen består per nå av:

• Anders Almestad, Konsernsjef
• Christian Olberg, Økonomidirektør
• Synøve Buan, HR-direktør
• Børge Aanestad, Salgs- og Markedssjef
• Arne Kristian Olsen, Innkjøpssjef
• Elise Støle, IT-leder
• Gøril Almvik, Leder VB Partner

De neste månedene skal det også ansettes regionledere som vil inngå i konsernledelsen.

Christian Olberg begynner som ny Økonomidirektør i august, etter å ha tilbrakt de siste 10 årene i samme rolle hos Securitas Norge. Synøve Buan er ansatt som HR-direktør, og begynner i april, etter å ha vært HR-direktør i Bufdir de siste to årene. Børge Aanestad har vært Leder for salg og marketing i VB siden 2021, og blir nå Salgs- og markedssjef i VB Gruppen. Arne Kristian Olsen begynner som ny Innkjøpssjef i juni, etter å ha vært Innkjøpssjef i anleggsdivisjonen til Veidekke Entreprenører de siste seks årene. Elise Støle har vært ansvarlig for utviklingen av Dextro og IT-ansvarlig i VB siden 2017. Nå blir hun IT-leder i VB Gruppen. Gøril Almvik får ansvaret for partnerbedriftene, når hun begynner som Leder VB Partner i juni. Hun har sittet i styret til VB siden 2019 ved siden av jobben som Kategorisjef i Gir AS og tidligere YX Norge.

– Jeg er veldig fornøyd med laget vi nå etter hvert begynner å få på plass! Denne gruppa kombinerer det operative og strategiske på en veldig god måte, i tillegg til at de har solid kompetanse på sine fagfelt. Dessuten er det hyggelige folk som virkelig ønsker å være med å bygge noe sammen, forteller Almestad.

VB Gruppen jobber nå med å finne egnede kontorlokaler i Oslo-regionen, i tillegg til å styrke tilstedeværelsen ved hovedkontoret i Stavanger. Konsernledelsen skal sitte både i Oslo og Stavanger.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår