Eaton ansetter 300 innen 2025

 
Eaton ansetter 300 innen 2025Jon Helsingeng, leder Eaton i Norge
På fem år skal energistyringsselskapet Eaton ansette 300 personer i Europa. En stor andel vil gå til Norge, som er et nøkkelmarked for virksomheten.

– Etterspørselen etter løsninger for styring og lagring av energi vil øke i årene fremover, både i Europa og i Norge. Norge ligger allerede langt fremme i elektrifiseringen av bilparken, og er pekt ut som et nøkkelmarked for vår storsatsing innen lagring og styring av energi i større bygg. Derfor vil vi øke antall ansatte betraktelig frem mot 2025, sier Jon Helsingeng som leder Eaton i Norge i en pressemelding.

Fem roller skal fylles umiddelbart i Norge. Disse skal hovedsakelig jobbe med løsninger for elektrifisering av blant annet næringsbygg og borettslag. Batteriteknologi som sørger for intelligent styring av energi blir en stadig viktigere del av dette arbeidet.

Energistyringen blir mer kompleks
Helsingeng peker på at stadig flere byggeiere investerer i solcelleanlegg, og tilrettelegger for elbillading.

– I takt med at bilparken elektrifiseres og flere investerer i solcellepaneler øker behovet for ladestasjoner, energilagring og styring av energien. Vi ser en utvikling der næringsbygg utvikler seg fra å kun være konsumenter av energi fra strømnettet, til nå å bli energiprodusenter som kan stabilisere strømnettet. Samtidig vil det komme vehicle-to-grid-løsninger som gjør energistyringen enda mer kompleks. 

Vehicle-to-grid-teknologi vil gjøre det mulig for elbiler å støtte og stabilisere strømnettet. I dag blir det kun sendt energi fra strømnettet via ladestasjonen til elbilens batteri, men når vehicle-to-grid teknologien rulles ut vil energi fra elbil-batterier kunne sendes ut på strømnettet.

– Det har mange gunstige effekter for både samfunnet og eiere av elbiler og næringsbygg. I fremtiden vil det trolig være mulig å tjene penger på å la bilen være koblet til strømnettet. Eaton har allerede i dag batteriløsninger som lagrer solenergi og kutter effekttopper. Det gir store utslag på strømregningen og bidrar til den fornybare utviklingen, sier Helsingeng.

Han kaller det en av de mest dynamiske og spennende trendene i dagens marked.

– Ved å styrke kompetansen innenfor dette området gjør vi det mulig for bygningseiere å dra nytte av den fornybare revolusjonen, og sikre at millioner av el-biler i Norge og resten av Europa enkelt kan lades og brukes som ressurs i strømnettet, sier Helsingeng.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår