Forespør informasjon (RFI) om skybasert EOS

 
Forespør informasjon (RFI) om skybasert EOSIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) ønsker Request for Information (RFI) i forbindelse med anskaffelse av nytt skybasert energioppfølgingssystem (EOS).

Av Bjørn Laberg

Formålet med denne RFI’en er å innhente informasjon om hvilke løsninger som tilbys i markedet, basert på NMBU sine behov og ønsker. Informasjonen fra leverandørene vil bli brukt for å bedre oppdragsgiverens forståelse av dagens marked innenfor dette fagområdet.

For NMBU sin del er man nysgjerrige på hele verdikjeden, fra den skybasert EOS plattformen og ned til nytt og gammelt fysisk utstyr som står installert i ulike bygningene på Campus.

NMBU ønsker at markedet skal vise fram hvordan det ser for seg realisering av grensesnitt mot relevante systemer og tjenester, blant annet om det benyttes åpne API’er eller andre metoder for å utveksle data og informasjon. Noen aktuelle grensesnitt er el-Hub, Statskraft varme (MAIK) og ikke minst mulighet for å kunne aksessere data fra EOS og til andre plattformer via et åpent og beskrevet API.

Når det gjelder Implementering så ser vi for oss at leverandørene kommer med rådgivning og anbefalinger til hvordan man bør gå frem basert på andre tilsvarende prosjekter og problemstillinger man går fra eksisterende skybasert EOS med tilhørende fysisk infrastruktur til nytt skybasert EOS. Hva mener leverandørene er «best practice».

Det understrekes at NMBU på dette tidspunkt ikke ønsker å begrense noen muligheter eller løsninger som går ut over oppgitte områder. Det betyr at det er fritt opp til leverandøren å informere om og beskrive muligheter som leverandøren mener kan være av interesse.

NMBU sin bygningsmasse er lokalisert på Campus Ås, Campus Sandnes og Gårdsbygninger i Asker. Bygningsmassen i Asker, som primært består av gårdsbygninger, antas å bli solgt ila 2024. Totalt besitter NMBU eiendommer på ca. 220 000 m2 fordelt på 165 bygninger, hvorav 55 anses som hovedbygninger.

Oppdragsgiver: NMBU

Tilbudsfrist: 16. oktober

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår