Fra spesialpedagog til spesialist på bad

 
Fra spesialpedagog til spesialist på badBildet: Kaja Amundrud
Da Kaja Amundrud bestemte seg for å begynne i familiebedriften i Elverum, fikk hun muligheten til å utforme sin egen yrkesstilling. På kort tid har hun fått ansvar innenfor for både administrasjon, markedsføring og design.

Etter å ha bodd ti år i Oslo og jobbet som spesialpedagog ved en barne- og ungdomsskole, ønsket Kaja Amundrud å bytte retning i livet. Familien driver Bademiljø Amundrud VVS i Elverum, og derfor ble det raskt et alternativ å sjekke ut VVS-bransjen.

– Jeg satt meg ned sammen med pappa og så på hvilke muligheter som fantes. Det er langt flere muligheter i VVS-bransjen enn mange tror! Jeg fant ut at jeg kunne forme min egen stilling, der jeg får jobbe med både baderomsdesign, markedsføring og administrasjon. Da var det ikke noen tvil om at det var dette jeg ville drive med, forteller Amundrud.

Satte seg raskt inn i faget
Foruten å vokse opp i en familie der flere jobber i bransjen, hadde ikke Amundrud noen faglig utdannelse eller erfaring da hun begynte. Men med god hjelp fra kollegaer, samt venner som stilte opp som fiktive kunder, kom hun raskt inn i det.

– Planen er å ta litt mer utdanning når pandemien er over, men jeg har lært mye av det jeg trenger takket være god hjelp fra de andre kollegaene. Gjennom VVS Norge kan man ta kurs for å få tittelen som baderomsdesigner, og jeg tenker også det kan være aktuelt å studere litt ledelse på sikt, sier hun.

Gode framtidsutsikter
Etter et år der permitteringer, konkurser og høy arbeidsledighet har preget nyhetsbildet, vil det antakelig i fremtiden bli viktigere for folk å velge en utdanning og yrkesretning der det er gode muligheter for å få jobb. Amundrud har stor tro på at VVS-bransjen er en slik retning.

– Vår bedrift har nesten ikke blitt berørt av korona, og akkurat nå er vi på utkikk etter flere ansatte. Jeg kan ikke uttale meg på vegne av hele bransjen, men jeg mener at fordelen vår er at det er så mye forskjellig du kan drive med. Og du trenger ikke å ha gått mange år på skole før du begynner å jobbe her heller. Jeg begynte å jobbe først, og bygger deretter på med utdannelse og kurs, sier hun.

Selv om Amundrud ikke har opplevd det som negativt at bransjen er mannsdominert, håper hun flere jenter vil velge denne retningen.

– Det er ikke tvil om at vi trenger flere jenter! Og det er så mange muligheter, enten du vil jobbe med salg, administrasjon, markedsføring eller design av bad. Så jeg oppfordrer alle som er nysgjerrige til å sjekke ut denne muligheten, sier hun.

– Vi synes Kaja er et veldig godt eksempel på hvor stort mulighetsrom det er i VVS-bransjen, og det er inspirerende å se hvor dedikert hun er. Vi vet at behovet for flere ansatte vil øke i vår bransje i årene som kommer, sier Kari Øgle Kjensberg, administrerende direktør i Bademiljø og Comfort-Kjeden (VVS Norge RMB). 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår