- Fremtiden for xComfort ser lys og lovende ut

 
- Fremtiden for xComfort ser lys og lovende utBildet: I dag tilbyr xComfort et bredt spekter av trådløse produkter og funksjoner
xComfort feirer 20-årsjubileum med over 100 000 solgte smarthussystemer. Den neste utviklingen av xComfort handler om å gå fra automatisering til energistyring.

I løpet av de siste 20 årene har Eaton utviklet og utvidet produkttilbudet under xComfort-paraplyen. Nå skal fokus utvides til også å omfatte energistyring – alt i en åpen verden med Matter-standarden i bunn.

I 2003 introduserte energistyringsselskapet Eaton det trådløse styringssystemet xComfort, designet for å gjøre styringen av fast belysning, oppvarming og solskjerming enklere og mer energieffektiv. I løpet av de siste tjue årene har selskapet fått et renommé som en pålitelig partner for installatører av smarthusløsninger.

I dag tilbyr xComfort et bredt spekter av trådløse produkter og funksjoner, fra styring av oppvarming, belysning og solskjerming til beskyttelse mot vannlekkasjer. Den nyeste xComfort-kontrolleren, xComfort Bridge, gir brukere et enkelt konfigurerbart system uten behov for programmering. Dette gjør det mulig for dem å styre sine automatiseringsenheter eksternt via xComfort Bridge-appen, mens xComfort-skyplattformen gir sikker tilgang til alt tilkoblet utstyr.

Neste steg: Energistyring

Ine Dagfinrud er produktsjef for Eatons smarthusløsninger i Norge. Hun forteller at den neste utviklingen av xComfort handler om å gå fra automatisering til energistyring.

– Denne overgangen vil gjøre det mulig for oss å hjelpe kundene med å administrere og optimalisere energiforbruket deres, noe som vil resultere i lavere kostnader og mer bærekraft, sier hun.

Bildet: Ine Dagfinrud, produktsjef for Eatons smarthusløsninger i Norge

Åpenhet gir mer fleksibilitet

Eaton planlegger å gå fra en lukket proprietær kommunikasjonsprotokoll til en mer åpen og interoperabel standard. Da gir den nylige introduksjonen av Matter-standarden spennende muligheter for fremtiden til xComfort.

Matter er enhetlig smarthusprotokoll basert på åpen kildekode som gjør det mulig for enheter fra ulike produsenter å samarbeide sømløst. Dette betyr at xComfort-enheter kan kommunisere med andre Matter-aktiverte enheter – som igjen gir brukerne flere alternativer og fleksibilitet for deres smarthussystemer.

– Historien til xComfort er et godt eksempel på Eatons engasjement for innovasjon og for å tilby kundene pålitelige kvalitetsløsninger innen automatisering. Tjue år etter lanseringen ser fremtiden for xComfort lys og lovende ut, takket være fokus på energistyring og bruken av nye teknologier som Matter, fastslår nordensjef Jon Helsingeng.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår