- Hektiske tider for BTF

 
- Hektiske tider for BTFBildet: Therese Einmo Jürgensen er daglig leder for det totaltekniske entreprenørselskapet Building The Future (BTF). Foto: Mye i media
I høst ble det klart at Building The Future (BTF) vant kontrakten som totalteknisk entreprenør på en av Norges største fastlandsinvesteringer; battterifabrikken FREYR. 

BTF er en totalteknisk entreprenør med fagene elektro, automasjon, industrirør, VVS og ventilasjon.På eiersiden står Momek AS, Hareid Elektriske AS, Aritech AS og Haaland AS. Som nytt medlem i Ranaregionen Næringsforening gleder de seg til å bidra til å skape attraktive og nødvendige møteplasser for næringslivet, forteller daglig leder Therese Einmo Jürgensen.  

- Vi opplever Rana næringsforening (RNF) som en næringspolitisk pådriver og en attraktiv møteplass for bedrifter i regionen. Det er mye som skjer her fremover, og tilgangen til det interessante nettverket i RNF vil ha en verdi for oss, sier hun. 

Hektiske tider 

Det har vært hektiske tider for BTF både før og etter at entreprenørkontraken mellom dem og HENT ble godkjent. Bedriften består av et sterkt tverrfaglig team som nå jobber på spreng for å planlegge for gjennomføring av deres del i prosjektet.  

- Det er et stort og komplekst prosjekt, hvor kontrakten omfatter ansvar for alle tekniske fag, elektro, automasjon, ventilasjon, rør og industrirør. I tillegg jobber vi aktivt med rekruttering av flere medarbeidere. I tiden fremover har vi store behov for flere gode kollegaer med kompetanse innenfor blant annet tekniske fag, kvalitetssikring og prosjektkontroll, forteller Jürgensen.  

Viktig med samarbeid  

- Mye har skjedd siden etableringen av selskapet i januar 2022. I april inngikk vi en samhandlingskontrakt med HENT for samhandlingsfase 1 sammen med Rambøll. De siste 8 månedene har dermed gått til en samspillsfase, parallelt har vi jobbet med å komme i posisjon til selve utførelseskontrakten som de signerte med HENT i september, sier hun.  

- Vi er heldige som har hatt et målrettet og dedikert team i denne prosessen. De har virkelig stått på dag og natt i denne perioden. Det har vært hektisk til tider, men jeg tror hele selskapet kjenner en ekstrem motivasjon over å få være med i dette prosjektet. Og kanskje størst av alt få lov til å være med å bidra til industrieventyret som er i ferd med å skje i regionen. Med Giga Arctic og FREYR sin satsning i Rana skrives det nasjonal og lokal industrihistorie, fortellere en ekstatisk Jürgensen.  

Skaper vekst 

Fremover ser BTF frem til å ta en del i utviklingen av Rana-samfunnet, og ikke minst bidra til å lage enda flere nye, grønne jobber her. 

 - I tillegg ser vi frem til ansette enda flere lagspillere og ønske dem velkommen i en organisasjon med et ekstremt bredt og spennende kompetansemiljø med kollegaer som har det veldig gøy sammen, avslutter hun 

KILDE: Rana Næringsforening

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår