Hvordan oppnå godt inneklima og god energiøkonomi i skoler?

 
Hvordan oppnå godt inneklima og god energiøkonomi i skoler?Illustrasjon: SINTEF
– Resultater fra prosjektet Best Vent har vært nyttige for å forstå enda bedre hvordan behovsstyring av ventilasjon bør foregå.

- Denne forståelsen har vi tatt med når vi har utformet anvisningen, sier seniorforsker Sverre Holøs i SINTEF i en pressemelding.

Byggforskserien viser hvordan man drifter ventilasjonsanlegg så de gir godt inneklima og god energiøkonomi i skoler. Undersøkelser blant lærere og elever viser at mange opplever dårlig inneklima og mener at dette går utover skolearbeidet. Anvisningen Ventilasjon i skoler beskriver hvordan ventilasjon best skal utformes og brukes for å oppnå godt inneklima.

Hensikten med anvisningen er å sikre drift av ventilasjonsanlegg som gir godt inneklima og god energiøkonomi i skoler. Klager på tørr og dårlig luft, støy og dårlig termisk komfort (trekk, høy temperatur) er vanlig blant elever og ansatte i norske skoler.

– Med riktig prosjekterte og utførte ventilasjonsanlegg har man mulighet til å oppnå god luftkvalitet uten unødig energibruk. Med dagens energipriser er det ekstra viktig å sikre at tiltak for energibesparelser i driften ikke går ut over inneklimaet for de mer enn 800 000 elevene og mer enn 150 000 ansatte i norske skoler, sier Holøs.

Anvisningen gir grundig informasjon om:

• Hvilke lover og forskrifter som er relevante
• Ulike ventilasjonssystemer som brukes i skoler
• Prinsipper for ventilering av rom, og hva luftmengden bør styres etter
• Termisk komfort i klasserom
• Drift av ventilasjonsanlegg

Anvisningen kan brukes både ved nybygging, drift og rehabilitering.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår