Inspirert og oppdatert etter ISH-besøk

 
Inspirert og oppdatert etter ISH-besøkBildet: Markedskonsulent i Korsbakken Bad, Christine Caspersen, her sammen med kollega Lars Korsbakken, ble inspirert av å delta på årets ISH i Frankfurt. Foto: Tommy Ringnes
BADEROMSTRENDER: Nylig hjemkommet fra sitt første møte med ISH-messen i Frankfurt er det en oppdatert og inspirert markedskonsulent i Korsbakken Bad, Christine Caspersen, som ønsker å formidle årets trender i det komplette baderommet.

Av Odd Borgestrand

- Matte overflater stikker seg ut som den største trenden også i årene som kommer. Særlig 
på baderomsmøbler er det overvekt av matte, lune farger eller naturlig treverk i lyse og mørke strukturer. Lys eik, valnøtt og andre mørke farger så vi mye av. De mørke møblene i sort og grå vil fortsette, men vi så at mange produsenter nå ønsket lysere toner på møbler, for å skape en jordnær og varm stemning, sier Caspersen til VVS aktuelt.

Hovedtrenden er å ta naturen inn i baderomsmiljøet og å satse på solide materialer uten at det blir store prishopp.  Matte overflater på bolleservanter, heldekkende hvitematte servanter, børstede overflater på kraner i kobber og messing var også en gjenganger hos de fleste produsentene. 
- Totalt sett var det ikke mange overraskelser å registrere for oss som lever tett på bransjen, med unntak av at bolleservantene er blitt lavere, men uansett var det utrolig inspirerende å delta på verdens største VVS-messe, sier Christine Caspersen.

Bildet: Calacatta bolleservant. Foto: Korsbakken Bad

Smarte løsninger

Baderomsmøblene er i langt større grad produsert i heltre, ut fra et bærekraftperspektiv og dermed med tanke på lang levetid og gjenbruk. 
- Den gledelige overraskelsen var nye og smarte løsninger på innsiden av møblene. Her har møbelprodusentene innen bad og våtrom lært av kjøkkenprodusentene. Her var det fine løsninger for oppbevaring i skuffer og skap. Mange av løsningene var i heltre, og dermed av god kvalitet. Nye løsninger for avløp og vannløs er også under utvikling, slik at skuffer og hyller får en enda bedre utnyttelse. Speil er fortsatt en viktig del av baderomsinnredningen. De fleste speilene er store i runde former, halvmåner eller trekanter med bakenforliggende lys. De store firkantede speilene er det ikke lenger så mange av.  Det var spennende å se runde speilskap med god oppbevaringsplass, forteller Caspersen videre.

Viktig med komplette bad

- Under ISH la de fleste produsentene vekt på å presentere komplette bad. Dette er noe vi i Korsbakken Bad også legger vekt på, nettopp for å gi våre kunder en totalopplevelse av baderommet. For meg er det viktig å vite at de badene vi presenterer på vårt hjemmemarked skal være solide og helhetlige løsninger som skal vare i mange år. Et annet moment er at baderommet skal være enkelt å renhold og vedlikeholde, legger hun til.
Det er en kostbar affære å bygge et nytt bad, men det er blitt en trend at stadig flere forbrukere velger å benytte fliser kun i selve våtsonen. Det åpner for rimelige, men varige løsninger for andre deler av baderommet. Mikrosement, malte flater med våtromsmaling eller godkjente våtromsplater kommer mer og mer, nettopp for å pusse opp badet like enkelt som ei stue eller et kjøkken. Tilbudet av fliser med trestrukturer både for vegg og gulv er også økende.

Bildet: Showrom-ansvarlig Miriam Handeland i et moderne baderom med Big høyskap og servantskap i naturlig eik, benkeplate i sort, badekar fra Novellini, steinservant i sort, sort matt kran fra Newform og speil med sort ramme og integrert lys.  Foto: Odd Borgestrand

Hele denne reportasjen kan du lese i Byggfakta nr. 3, som snart er ute hos abonnentene.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår