Ønsker teknisk oppgradering ved Gol vgs

 
Ønsker teknisk oppgradering ved Gol vgsBildet: Gol videregående skole. Foto: Viken fylkeskommune
AKTUELLE PROSJEKTER: Viken fylkeskommune tilbyr totalentreprise på teknisk oppgraderinger ved Gol videregående skole.

Av Bjørn Laberg

Prosjektet omfatter brannsikringsanlegg, ventilasjon, nye eltavler, automatikk-styring og SD-anlegg. 

Litt fra kravspesifikasjonen:

• Det er i forbindelse med oppbygging på tak mulig det må demonteres og remonteres taksluk som er i konflikt med nytt takoppbygg. Tak-avvanningen må kunne opprettholdes på begge sider av takoppbygget.

• Innvendige overvannsledninger, utføres av muffeløse avløpsrør i støpejern iht. NS-EN 877 (MA). Rustfrie jetkoblinger (eventuelt også med gripkoblinger) med pakninger av EPDM-gummi. Utvendig grunnbehandletog innvendig behandlet med epoxy.

• Eksisterende underfordelinger skal bygges om med ny innmat for eksisterende installasjon. Det skal medtas oppgradering av underfordelinger med nye jordfeilbrytere/kombiautomater på alle utgående kurser.

• Anlegget skal leveres med autonome undersentraler, som benytter KNX, for regulering, styring og overvåkning, og skal ikke være avhengig av logikk i SD-anlegg. Det vil si at funksjoner som regulering og tidsstyringer skal ivaretas av de lokale automatiseringsanleggene.

• Luftbehandlingsaggregater, seksjonsbygde, skal ha tradisjonell oppbygging med inntaks-/avkastspjeld, filtre, roterende gjenvinner, elektriske varmebatterier, og med nødvendige tomseksjoner for inspeksjon og vedlikehold. Frekvensstyrte kammervifter (EC). 

• Aggregat for bygget «Mat og Helse», samt kantine, skal være utstyrt med filter av min. klasse ePM1 60% med aktivt kull i filtermatten (såkalte «byfilter») på tilluft og minimum ePM1 50% på avtrekk. Filter skal være montert foran varmegjenvinner både på tilluftsiden og på avtrekkssiden.

Opsjon 1: 
 • Som opsjon skal det prises inn å bytte ut eksisterende gulvstående romaggregater til takmonterte romaggregater. (Desentralisert ventilasjon) Det forutsettes at eksisterende inntak og avkast som er på vegg i dag kan benyttes videre med nye desentraliserte romaggregater.

• Ni takmonterte aggregater av typen Airmaster DV1000 eller AM1000 inkludert styring av disse med bevegelse, CO2 og temp. Disse skal tilknyttes SD anlegg og igangkjøres.

Opsjon 2: 
• Oppgradering fra reimdriftene vifter til direktedrevende vifter på alle eksisterende aggregater. Dette omfatter fjerne eksisterende vifte og erstatte med ny vifte, kabling, og automatikk. 

• Det må medtas tilpasning til aggregatramme for tilpasning til nye vifter. Aggregatet skal gjennomgås en oppgradering av automatikk. Gjenvinnere skal blåses rene med trykkluft.

Tiltakshaver: Viken fylkeskommune
Tilbudsfrist: 4. mai 2023

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår