Jorunn brenner for bærekraft

 
Jorunn brenner for bærekraftBildet: Key Account Manager i GROHE, Jorunn Tharaldsen. Foto: Trond Schieldrop
VVS-DAGENE 2022: Key Account Manager Jorunn Tharaldsen i GROHE brenner for å gjøre rørbransjen mer bærekraftig.

Av Trond Schieldrop

– Et viktig tiltak er å gjøre dette komplekse temaet forståelig for hver og en i vår bransje, sier hun til VVS aktuelt.

De siste 20 årene har GROHE jobbet målrettet og dedikert med bærekraft. Tharaldsen, som er kundeansvarlig for arkitekter og designere, har alltid vært opptatt å bidra til en grønnere bransje. 
– Personlig har det alltid vært et bevisst verdivalg.

Alle må bidra

For et år siden begynte hun i jobben som KAM i GROHE. 
– Bærekraftstiltak og ulike sertifiseringer er imidlertid et stort landskap å navigere i for mange. Samtidig spiller alle ledd i rørbransjen en viktig rolle – alt fra arkitekter til rørleggere og installatører. Uten deres hjelp, får vi ikke installert de innovative løsningene og produktene i markedet, sier Tharaldsen, som er opptatt av å inspirere alle i rørbransjen til å ta gode og bærekraftige valg i sine prosjekter. 
– De to første dagene på VVS-dagene har jeg snakket om - og kanskje vekket - rørleggernes grønne interesse. Jeg håper jeg kan skape en ny kultur for samarbeid, der flere deler kunnskap og ærlige erfaringer, sier hun.

Fantastisk arena

− VVS-dagene er en fantastisk arena for å kommunisere med kundene våre og bransjen for øvrig. I år retter vi fokuset på bærekraftsarbeidet som er lagt ned over de siste tiårene. Vi ønsker å dele den reisen vi har vært på, og om stegene vi tar videre. Åpenhet er viktig, og vi håper det kan bidra til å inspirere hele bransjen til å bli enda bedre, forteller Jorunn Tharaldsen.

GROHE startet sitt bærekraftsarbeid et tiår før den grønne bølgen, og har siden april 2020 hatt en CO2-nøytral produksjon over hele verden. De har også fått flere av produktene sine Cradle to Cradle-sertifisert. Cradle to Cradle-sertifisering er en global standard for produkter som er designet og produsert på en måte som gjør at komponentene kan gjenbrukes om og om igjen.

– Vi vet at bærekraftstiltak og de ulike sertifiseringene er et stort landskap å navigere i. På VVS-dagene kommer vi derfor til å ha et foredrag hver dag klokken 13.00 som konkretiserer dette. Vi håper det vil inspirere alle i rørbransjen til å ta gode og bærekraftige valg i sine prosjekter, sier Tharaldsen.
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår