Norsk Vann på «lobbytur» til Stortinget

 
Norsk Vann på «lobbytur» til StortingetBildet: Thomas Breen (t.v.) og Ragnhild Aalstad møtte blant annet Rune Støstad (AP) i Kommunal- og forvaltningskomiteen. Foto: Norsk Vann
Norsk Vanns nye direktør, Ragnhild Aalstad, fikk med seg avgått direktør Thomas Breen som guide og døråpner på Stortinget nylig.

Norsk Vann var invitert i to møter, med henholdsvis Arbeiderpartiets og Sosialistisk venstreparti sine representanter i Kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget. Komiteens arbeidsområder er blant annet kommunal forvaltning, regional- og distriktspolitikk, bygningssaker, boligforhold og regional planlegging, for å nevne noen. 

- Komiteen skal over sommeren behandle flere saker Norsk Vann har vært med på å initiere, sier Breen.

LES OGSÅ: Stor interesse for vann og avløp i Stortinget

Handlingsplan for avløp, som nødvendig verktøy for å koordinere knappe ressurser slik at bransjen får gjennomført investeringene som må gjøres, og behovet for en aktiv og koordinert stat, var blant diskusjonstemaene. Det samme var behovet for å sikre innspill i prosessen rundt revidert avløpsdirektiv som tar hensyn til norske forhold. Det stadig tilbakevendende behovet for å få regelverk og avklaringer knyttet til ansvar og finansiering av overvannshåndtering ble også diskutert i møtene med partiene, melder Norsk Vann på sine nettsider.

Stor interesse

- Jeg synes vi fikk en god runde, der vi kunne reflektere over og begrunne våre faglige standpunkter og anbefalinger. Det er stor interesse for de komplekse sakene knyttet til vann og avløp, og jeg opplever at representantene for partiene vi møtte i dag ønsker å ha en god dialog videre med Norsk Vann, sier Ragnhild Aalstad. 

Stø kurs

Et annet viktig formål med dagens besøk på Stortinget var å få overført litt av Breens nettverk til den nye direktøren, slik at Ragnhild kan fortsette arbeidet med de viktige sakene så raskt og godt som mulig. De var også innom flere partier og snakket med representanter på sin rundtur på tinget. 

- Det er godt å se at Norsk Vann er i de beste hender med Ragnhild som kaptein. Det vil vi trenge de kommende årene, der bransjen skal gjøre historisk store og komplekse investeringer til det beste for både miljøet og for innbyggerne, sier Thomas Breen, som hadde sin siste formelle arbeidsdag i Norsk Vann denne dagen. 

KILDE: Norsk Vann

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår