Rekrutterer rørleggere for å møte etterspørsel

 
Rekrutterer rørleggere for å møte etterspørselMorten Roten, daglig leder hos Comfortbutikken Rørsenteret i Oppdal.
Comfortbutikken Rørsenteret i Oppdal har hatt fullt opp med arbeid siden i vår og har fortsatt mye å gjøre med store prosjekter, servicearbeid, hus og hytter. Nå har de ansatt en ny rørlegger for å bedre møte arbeidsmengden.

– Vi har mye å gjøre og jobber fortsatt litt overtid. Ikke i like stor utstrekning som vi gjorde i vår, men vi har hendene fulle med flere store prosjekter, servicearbeid, hus og hytter, sier Morten Roten, daglig leder hos Comfortbutikken Rørsenteret i Oppdal.

For å møte etterspørselen har rørleggerforretningen nylig ansatt enda en rørlegger. Roten forteller at den nyansatte er voksenlærling, som tidligere var i steinbransjen og har bakgrunn som håndverker.

– Han har funnet seg til rette og har jobbet hos oss i seks uker nå. Han har fått fast jobb, og for tiden jobber han sammen med andre på de store prosjektene vi har, sier Roten.

Comfort Oppdal har også fire innleide rørleggere fra bemanningsbyrået ODA Connect.

Norgesferie og oppussing
– Vi har fortsatt mye trafikk i butikken også. Det at mange har vært på Norgesferie og dratt på hytta fremfor å dra sørover, har gjort at mange har bestemt seg for å pusse opp i sommer, sier Roten.

I tillegg til å betjene hyttekunder og privatmarkedet, skal Comfort Oppdal i høst ferdigstille noen av de prosjektene de holder på med. De har blant annet allerede så smått gått i gang med et nytt leilighetsprosjekt på 14 leiligheter med P-kjeller. Her skal de jobbe med gulvvarme og vanntåkeanlegg i alle leilighetene, i tillegg til sanitæranlegget.

– Det blir ikke noe problem med jobb i vinter, det er mye som skjer i Oppdal.

Vanskelig å få tak i ferdig utdannede rørleggere
Da Comfort Oppdal skulle ansette en ny rørlegger var det viktig å finne en som var praktisk anlagt, hyggelig og imøtekommende.

– Rørleggeryrket er et håndverk, og vi er ofte hjemme hos folk på oppdrag, så det å både være praktisk anlagt og flink med folk er viktig, sier Roten.

Han påpeker at det er vanskelig å få tak i rørleggere som er ferdig utdannet i Oppdal og at det er dårlig med rekruttering. Både det å rekruttere unge og kvinner trekkes frem som utfordringer.

– Rørleggeryrket kan føre til mange spennende oppdrag og en veldig variert arbeidshverdag. Rørleggere jobber med alt fra varme-, kjøle-, sprinkel- og sanitæranlegg til oppussing av bad og diverse serviceoppdrag. Vi håper derfor at enda flere unge, kvinner og menn får øynene opp for yrket, sier Kari Øgle Kjensberg, administrerende direktør i Comfort-Kjeden.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår