Rørleggerkjeden VB øker medlemsmassen

 
Rørleggerkjeden VB øker medlemsmassenBildet: Niklas Wright, daglig leder VVS Team Sentral
Det er travle dager og gode utsikter på VBs ressurssenter. Rørleggerkjeden har nemlig fått flere nye medlemsbedrifter ved starten av 2022. Disse er spredt over hele landet.

- Vi har jobbet hardt og målrettet for dette, så vi er veldig glade for pågangen vi har akkurat nå. Det som også er positivt er at de nye medlemmene velger VB ut fra de samme kriteriene vi har jobbet for å utmerke oss med. Utvidelsen kommer selvfølgelig også kundene våre til gode - som nå får tilgang på enda flere dyktige fagfolk i nærheten av seg, sier Børge Aanestad, leder for salg og marketing i VB. Aanestad er ganske ny i VB selv, etter at han kom fra jobben som salgsdirektør i Schibsted i fjor høst. 

Ressurssterk kjede i ryggen

En av de nye medlemsbedriftene er VVS Team Sentral i Tromsø som har drevet med hele spekteret av rørtjenester, fra vann og avløp til spyling og varmeanlegg, i 12 år. Det var planen om å åpne butikk som satte bedriften ut på leting etter en ny kjede å bli med i. Det de lette etter fant de i VBs medlemskonsept VB Designpartner.

- Det ble kjapt klart at vi trenger en ressurssterk kjede i ryggen som kan hjelpe oss med systemer og med å få i gang en butikkstruktur. Vi sparer mye tid og energi ved å ha en dyktig kjede i ryggen. VB har folk som kan hjelpe oss med å tegne og innrede butikken, sette opp betalingssystem, lagersystem og lagerkontroll. Det ble veldig lett for oss å velge VB, sier Niklas Wright, daglig leder i VVS Team Sentral.

Det var også andre grunner til medlemskapet, det ene var at VB har signert rammeavtale med Reco Skadeteknikk, en samarbeidspartner av VVS Team Sentral gjennom 11 år. 

Råd og erfaring

- Da vi i tillegg ble presentert for VBs kursprogram og det gode miljøet, så ble vi veldig positivt overrasket. De tilbyr kurs og kompetanseheving i alle ledd, fra lærling til leder. VB er en kjede som er aktivt involvert i driften til medlemmene og som ønsker at medlemsbedriftene gjør det godt og lønnsomt, en kjede hvor man kan søke råd og erfaring, sier Wright. 

Regionansvarlig for VB i nord, Bård Vegard Skogli, er også fornøyd med rekrutteringen.

- VVS Team Sentral har veldig spennende tanker omkring satsing på butikk, som passer ypperlig sammen med VBs konsept VB Designpartner. Det er spesielt spennende da VB ikke har butikk fra før i Nord-Norges største by, samt bred portefølje på tjenester som er interessant for service. Med dem på laget øker VB sin tilstedeværelse og synlighet i Tromsø, sier Skogli. 

Nettverk og bedre innkjøpsavtaler

Også i region midt har rørleggerkjeden vokst. Rør og Energi Service i Ålesund har nylig meldt seg inn og skal bli VB Proffpartner. Rørleggermester Erik Bjørnsund Johansen forteller at han tidligere har savnet et apparat i ryggen og et nettverk å få tips og råd fra.
- Når du driver for deg selv, starter du med null og niks, og da kan du gjøre noen brølere både på kontraktskriving og økonomi. Det jeg har savnet fra dag én var noen å spørre. Nå får vi både et nettverk og i tillegg bedre innkjøpsavtaler, sier Johansen.

Vest Rørmontasje i Bergen har også meldt seg inn i rørleggerkjeden VB. I tillegg har Christiania Rørleggerbedrift kjøpt Romerike Rør, dermed innlemmes også de i kjeden. På østlandet er Arnsveen & Ihler AS kommet til som nytt VB medlem. Arnsveen og Ihler AS er et spennende selskap som har spesialisert seg på rådgivningstjenester innen VVS faget. I Midt-Norge utvider Nore VVS med ny avdeling, som også er en spennende utvidelse blant medlemmene i VB. 

Vinn-vinn-situasjon

- Det er en vinn-vinn-situasjon. Foruten at vi får enda bedre geografisk dekning og enda flere dyktige fagfolk, så får medlemmene fordeler som tilgang til kvalitetssikringssystemet Dextro, VBs svært gode kompetansehevingsprogram og HMS-program, de får konkurransedyktige innkjøpsordninger, felles markedsføring og ikke minst erfaringsutveksling og et ressurssenter til rådighet, sier Børge Aanestad. Vi har også forbedret hvordan vi ivaretar at nye medlemmer kommer inn i kjeden, og vi er sikre på at nye medlemmer virkelig skal oppleve at det er en god og enkel prosess å bli med på laget vårt, fortsetter Aanestad.

Rørleggerkjeden VB har store ambisjoner også framover, både for nye og eksisterende medlemsbedrifter. 

Klare mål for vekst

- Vi har brukt den årlige medlemsundersøkelsen veldig godt for å forstå bedre hva medlemmene trenger av ressurssenteret. Vi har klare mål for vekst i årene som kommer, og framover skal vi skape enda bedre lønnsomhet for våre medlemmer, sier Aanestad. 
 
Øystein Kjellsen, daglig leder i VB, er også fornøyd med en god start på 2022. 

- Det er utrolig kjekt å se at vi lykkes i rekrutteringen av nye medlemmer. Vi opplever også at våre medlemmer gjør det bra i markedet og at de leverer vekst både i omsetning og i lønnsomhet, sier Kjellsen.

Bildet: Niklas Wright og Søster Asumpta fra St Elisabethsøstrene i Tromsø.  VVS Team Sentral gjør en stor rørleggerjobb hos nonnene.

 Bildet: Fra rørleggeroppdraget hos St Elisabethsøstrene i Tromsø.

Bildet: Albert Eide og Niklas Wright.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår