Sammen om bærekraft og digitale tvillinger

 
Sammen om bærekraft og digitale tvillingerBildet: En digital tvilling er en digital 3D-modell av et bygningsmiljø – for eksempel en bygning eller bygningens infrastruktur – som kan undersøkes og saumfares ved å simulere ulike scenarier
Energistyringsselskapet Eaton har signert en samarbeidsavtale med Integrated Environmental Solutions (IES). De to selskapene skal utvikle løsninger for økt bærekraft og energiomstilling i byggebransjen.

Ved å bruke digitale tvillinger vil Eaton og IES utforske ulike alternativer for å gjøre bygninger mer bærekraftige. Blant annet vil man teste ulike kombinasjoner av ladeinfrastruktur for elbiler, energilagring og fornybar energiteknologi. Formået er å undersøke ulike energisystemer og –kombinasjoner for å finne ut hvilke som er mest effektive.

En digital tvilling er en digital 3D-modell av et bygningsmiljø – for eksempel en bygning eller bygningens infrastruktur – som kan undersøkes og saumfares ved å simulere ulike scenarier. Slik kan man å skaffe til veie mer informasjon til beslutninger om byggets fremtid. Tanken er at man ved å lære av byggets tidligere ytelseshistorikk kan ta bedre beslutninger når byggeierne utvikler veikart for fremtiden.

Digitale tvillinger viser vei

IES integrerer fysikkbasert simulering i 3D-modellen, operasjonelle sanntidsdata, maskinlæring og kunstig intelligens. Innsikten fra disse prosessene kombineres med Eatons ekspertise innen energistyring for å utvikle strategier for det grønne skiftet, energieffektivisering og energikostnadsreduksjon i bygg.
– Med IES sin ekspertise innen bygningsfysikk kan vi vise kundene våre hvordan bygningene deres presterer før og under en energiomstilling. Kunden vil kunne undersøke kostnader og fordeler ved ulike alternativer for økt bærekraft – og vi hjelper dem til bedre å forstå og redusere risikoen i investeringene de må gjøre, sier Delphine Clement, segmentleder for kommersielle og industrielle bygninger hos Eaton i EMEA.

– De digitale tvillingene vil være nøkkelen i vårt samarbeid med Eaton fordi de reagerer og oppfører seg akkurat som sine fysiske motstykker – og kan oversette data til viktig informasjon i beslutningsprosessen, sier Don McLean, grunnlegger og administrerende direktør i IES.
– For Eatons kunder vil vi undersøke hvordan en bygning brukes, med fokus på både energieffektivitet og brukerkomfort, før vi konstruerer en digital tvilling for å kunne gi en prognose på potensielle energibesparelser og tilbakebetalingsperioder ved forskjellig bruk av Eatons tilnærming Buildings as a Grid, fortsetter McLean.

Vil bevare verdien av byggene

Eatons Buildings as a Grid-tilnærming gjør bygninger om til energiknutepunkter som støtter elbillading og fornybar energiproduksjon. Målet er å hjelpe næringsbyggeiere med å redusere energikostnadene og oppgradere eiendommene slik at de vil overholde kravene til reduksjon av klimagassutslipp.
– Energiproduksjonen er i endring, og det samme gjelder hvordan vi lagrer og administrerer energi. Transport er også i endring, og med flere elbiler på veien må vi lade dem effektivt uten å overbelaste strømnettet. Dette representerer både muligheter og risiko for byggeiere. Å lykkes med elektrifiseringen vil bevare verdien av bygningene deres, samtidig som man gir brukerne av bygningene en større grad av selvforsynt energi, sier Clement.
– Bygninger står for nesten 40 prosent av de globale utslippene, og vi jobber for å få utslippene ned til null. Vår avtale med Eaton vil bidra til å levere svært energieffektive kommersielle og industrielle bygg, sier Don McLean.

Om IES:
I løpet av de siste 25+ årene har IES bygget en solid posisjon som en ledende innovatør innen integrert ytelsesbasert analyse for bygg og omliggende infrastruktur. IES’ digitale tvilling-teknologi gjør det mulig å skape ressurseffektive, sunne og kostnadseffektive bygg i alle størrelser og formål 

Om Eaton:
Eaton er en ledende virksomhet globalt med høy kompetanse på energistyringsteknologi og -tjenester. Eaton leverer løsninger for kraftdistribusjon, kretsbeskyttelse, strømkvalitet, reservestrøm og energilagring, kontroll og automatisering, el-sikkerhet og miljøvennlige løsninger. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår