Sammen om rekruttering og kunnskapsutvikling

 
Sammen om rekruttering og kunnskapsutviklingBildet: Rektor Christen Krogh og konsernsjef Daniel K Siraj etter signeringen av avtalen mellom OsloMet og OBOS.
OBOS og OsloMet skal nå samarbeide om forskning, innovasjon, undervisning og rekruttering – for eksempel til byggingeniørstudier.

Samarbeidet omfatter blant annet bachelor- og masteroppgaver, etter- og videreutdanning, OBOS-prosjekter og innovasjonsprosjekter.

På kort sikt skal også OBOS og OsloMet samarbeide om:

• sambruk av digitale samhandlingsrom i Construction City, for å bedre samhandlingen mellom akademia, studenter og næringsliv

• rekruttering rettet mot videregående skoler for å få flere søkere til teknologiutdanninger i Oslo, for eksempel til byggingeniørstudiet

• forskning og innovasjon innen bærekraftig byutvikling og sirkulærøkonomi, for eksempel nullutslippsbygninger, nabolag og byggeplasser, og gjenbruk og ombruk av materialer

• å bidra til å styrke interessen for yrkesfag og bygg- og miljøteknologi i ungdomsskolen gjennom et eget undervisningsopplegg

Fire grupper skal jobbe med hver av disse samarbeidsområdene, og finne fram til konkrete løsninger. Rektor Christen Krogh tok utgangspunkt i at OsloMet utvikler kunnskap og kompetanse der velferdsstaten møter samfunnsutfordringer.

– OBOS er en viktig leverandør av boliger og annen infrastruktur som er viktig for samfunnet. De er avhengige av at de får kompetente kandidater til å jobbe med sine prosjekter.

– For oss er det viktig å ha god kontakt med arbeidslivet for å sikre at våre utdannelser er så relevante som mulig. Denne avtalen kan hjelpe både oss og OBOS til å fremme våre formål.

Rekruttering og kunnskapsutvikling blir viktig

Krogh la vekt på at det er svært ønskelig at OBOS og OsloMet jobber sammen om rekruttering.

– Samfunnet er helt avhengig av god rekruttering til bygg- og anleggsfag. Vi må ha tilstrekkelig kapasitet i det norske utdanningssystemet for å dekke behovene til Norges arbeidsliv.

– Og vi kan samarbeide om kunnskapsutvikling. Forskerne våre trenger problemstillinger, og vi trenger å utvikle kunnskap på prioriterte områder.

Utfordringer i byggenæringen

Konsernsjef Daniel K Siraj i OBOS framhevet også rekruttering og kunnskapsutvikling, og peker på store utfordringer i byggenæringen og i tilgangen til boliger.

– Å bygge boliger har blitt mer komplisert, med nytt regelverk og krav til bærekraft. Det er i dag langt flere behov som skal dekkes hos boligkjøperne. Vi må finne løsninger for å få boliger til flere, og ta samfunnsansvaret alvorlig, sier Siraj.

Han peker også på at rekruttering og større mangfold kan bli det viktigste i samarbeidet mellom OBOS og OsloMet.

– Av rekruttering kommer det også kompetanse. Hvis vi ikke får folk inn, og kanskje spesielt flere kvinner, klarer vi heller ikke å få til kunnskapsutvikling, og vi får heller ikke utviklet så mye ny teknologi og nye måter å løse problemer på.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår