Spennende og krevende jobb venter på søkere

 
Spennende og krevende jobb venter på søkereBildet: Selskapet er nå kommet godt i gang med omregulering av tomt for etablering av senterets bygg og anlegg
Nasjonalt senter for vanninfrastruktur AS på Ås søker nå daglig leder. Senteret, som har vært under planlegging de siste årene, planlegger å starte sin virksomhet i løpet av høsten 2021.

Av Odd Borgestrand

Det er gått 12 år siden Rørinspeksjon Norge som første aktør i vannbransjen signaliserte et behov for et test- og øvingsfelt for ledningsnett, fortrinnsvis i samarbeid med NMBU på Ås.

For fem år siden kom Oslo VAV og Norsk Vann på banen og sikret et forprosjekt om etablering av et nasjonalt kompetansesenter for forskning, utvikling, utprøving og opplæring i fremtidsrettet ledningsteknologi. Forprosjektet leverte innstilling med grunnlag for videreføring av prosjektet, som nå blir en realitet takket være Statlig tilskudd til etablering sammen med kommuner og sentrale bransjeaktører.

Assisterende direktør i Norsk Vann, Ynge Wold har sammen med fagdirektør i Oslo VAV, Sigurd Grande, vært blant de mest sentrale pådriverne for senteret de siste årene. Grande er i dag styreleder og Wold er styremedlem i det nylig etablerte aksjeselskapet. 
Yngve Wold sier til VVS aktuelt at han nå håper på mange kvalifiserte søkere til en spennende og viktig stilling for norsk vannbransje. Søknadsfristen er satt til 23.mars, og foreløpig er det kommet inn fire søknader.

Senteret er vannbransjens satsning på teknologi og kompetanseutvikling, og som daglig leder er hovedansvaret for den daglige lederen å etablere og utvikle senterets tilbud, i spennvidden fra kurs og undervisning, via test og demonstrasjoner, konferanser og til aktiviteter rettet mot forskningsmessig bruk. Selskapet er nå kommet godt i gang med omregulering av tomt for etablering av senterets bygg og anlegg, detaljprosjektering og toppfinansiering. Det arbeides med planlegging av senterets tjenesteinnhold ved åpningen og å bygge opp organisasjonen. I løpet av året vil det første spadestikk bli tatt på tomten som er avsatt til formålet.

Daglig leder skal ha fokus på etablering av administrasjon, daglig drift og spesielt innholds- og tjenesteutvikling. Daglig leder vil arbeide i tett dialog med eiere og brukere av senteret. Det arbeides nå med planer for kurs og opplæring, testing av utstyr og teknologi og for senteret som bransjens møtested.  Den daglige lederen skal implementere, markedsføre og iverksette senterets tilbud når det åpner. Videre skal daglig leder fortløpende sørge for utvikling av porteføljen i tett dialog med brukerne og bransjen, heter det i stillingsutlysningen.

- Styret ser etter en leder som har dokumentert ledererfaring og egenskaper som sikrer ryddighet og presisjon i den løpende driften, sier Yngve Wold sier til VVS aktuelt. God kommunikasjon med fagmiljøer på alle nivåer er også viktig.

Videre heter det blant annet i utlysningsteksten at den daglige lederen bør være utadvendt og offensiv, markedsorientert med selgende egenskaper, ha god arbeidskapasitet, og kan vise til gjennomføringsevne, samt produserer og leverer i henhold til vedtatt strategi og planer. Vedkommende må være utviklingsorientert og strategisk med tanke på bransjens behov – ett steg foran, og det er et krav om utdanning på akademisk nivå, ikke nødvendigvis innenfor vannsektoren.
Arbeidssted vil være i senterets anlegg på Ås.

Hele utlysningsteksten finner du her:  FINN-kode 172229864
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår