Sterk økning i antallet sølvkre- og skjeggkre-jobber

 
Sterk økning i antallet sølvkre- og skjeggkre-jobberFoto: Freepik.com
PELIAS Norsk Skadedyrkontroll AS melder om en betydelig økning i antall sølvkre- og skjeggkre-jobber. Oppfordrer til økt fokus på forebygging.

I løpet av 2022 utførte PELIAS 2184 jobber relatert til sølvkre og skjeggkre. I 2023 har dette tallet steget til 3343 jobber, en økning på over 50%. Denne bekymringsfulle trenden viser behovet for økt oppmerksomhet på forebygging for å kontrollere spredningen av disse skadedyrene.

Markant økning

PELIAS utfører oppdrag for flere forsikringsselskaper, og økningen i aktiviteten reflekterer den økende anerkjennelsen av skadedyrbekjempelse som en viktig del av forsikringsstrategier.

- Vi står overfor en markant økning i antall sølvkre- og skjeggkre-relaterte oppdrag, og dette understreker behovet for å intensivere innsatsen for å forebygge spredningen, sier Trond Kristiansen, administrerende direktør i PELIAS.

- Forebygging spiller en nøkkelrolle i å kontrollere skadedyrpopulasjoner, og vi oppfordrer alle til å ta dette på alvor for å beskytte hjem og bedrifter, sier han.

Krever samarbeid

Viktigere enn noen gang er behovet for å adressere problemet på flere fronter. PELIAS erkjenner viktigheten av å samarbeide med samfunnet for å utdanne om forebyggende tiltak og implementere effektive strategier for å begrense spredningen av skjeggkre. Støvsuging for å fjerne næringstilgang, fjerning av emballasje fra møbler før de tas inn i bygget, og andre forebyggende tiltak kan redusere risikoen for skjeggkreinvasjon.

- Forebygging er ikke bare et ansvar for spesialistene, men en innsats som krever samarbeid fra hele samfunnet. Vi oppfordrer alle til å ta en proaktiv tilnærming for å beskytte sine eiendommer og fellesskap mot disse plagsomme skadedyrene, legger Kristiansen til.

Viktig med rask respons

Skjeggkre kan spre seg fra boenhet til boenhet, og en helhetlig tilnærming er nødvendig for å effektivt bekjempe spredningen av skadedyrene. PELIAS understreker viktigheten av rask respons ved mistanke om aktivitet og oppfordrer til bygg-omfattende tiltak i enheter med flere boenheter.

PELIAS forplikter seg til å fortsette å lede innsatsen mot skjeggkre og sølvkre, både gjennom bekjempelse og forebygging, for å sikre trygge og skadedyrfrie miljøer for samfunnet.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår