Stor leveranse av byggautomasjon

 
Stor leveranse av byggautomasjonBildet: Trond Anders Bjerkli, Markus Oliver Eliassen, Martin Strand Ellingsen, Aleksander Fagermo, Jonas Herstad, Kjartan Johannessen, Marius Aleksander Johnsen, Magne Karlsen, Finn Bjørnar Lillejord, Morten Lian Sandvik, Daniel Stavnes, Fredrik Wake Stensen, Jørgen Wake Stensen, Erlend Stuen, Sindre Ellingsen Westermann og Kay Lennart Øines. Foto: Jonas Herstad
GK Byggautomasjon i Bodø har levert byggautomatisering for et tosifret millionbeløp til Bodø kommune det siste året.

GK byggautomasjon i Bodø har blant annet levert automatikk for styring av energisentral, varme, snøsmelting, kjøling, lys, ventilasjon, solavskjerming og en vesentlig del overvåking av kritiske komponenter til Tverlandet skole og Bodø rådhus,

På Tverlandet skole og Bodø rådhus er det montert mange undersentraler fra Honeywell. Honeywell har vært strategisk samarbeidspartner med GK de siste 20 årene. Det er også levert et stort antall KNX komponenter for automatisk styring av varme, kjøling, lys og ventilasjon i kontorer og klasserom. Alle disse sensorene jobber sammen for å sikre et optimalt energiforbruk på byggene.

All informasjon fra automatikksystemene i byggene samles i SD-anlegget. Totalt dreier det seg om over ti tusen punkter som overvåkes og logges fortløpende.

– SD-anlegget er skybasert, noe som er rimelig nytt i bransjen. GK tok i bruk skybaserte SD-anlegg for noen få år siden. Tilgangen til automatikkanleggene har aldri vært enklere og kan gjøres via en dedikert app på mobiltelefon, forteller avdelingsleder Morten Lian Sandvik i GK byggautomasjon Bodø i en pressemelding.

- Med skybasert SD-anlegg er innhenting av data fra andre skysystemer ukomplisert. Vi bruker blant annet data fra yr.no for å behovsstyre snøsmelteanlegget. Når yr melder nedbør i form av snø skrus varmen automatisk på, sier Sandvik.

Byggautomasjonsavdelingen i Bodø har 20 ansatte hvor 3 av disse er lærlinger. Avdelingen jobber i hovedsak i Nordland, Troms og Svalbard.

(Kilde: GK.no)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår