Tilbyr sprinklerprosjekt i Nes kirke

 
Tilbyr sprinklerprosjekt i Nes kirkeIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Nesbyen kommune utlyser entreprise på sprinkling av Nes kirke.

Av Bjørn Laberg

Det skal installeres sprinkleranlegg i Nes kirke. Anlegget skal være et tørrsprinkleranlegg med minimum yteevne i klasse OH2. På loft skal det gjøres en utløsningsberegning for 144m2. I tårn skal det beregnes nødvendig trykk og vannmengde når alle sprinklere i tårn (over våpenhus) løser ut samtidig.

Litt fra funksjonsbeskrivelsen:

• Alt bygningsmessig arbeide i forbindelse med sprinklerentreprisen skal medregnes. Lavtrykksovervåking skal skje med kontaktmanometer, ikke trykkbryter. Sprinkleralarm (brannalarm) skal gå direkte til Alarmsentral, via kirken alarmsentral. Alle andre alarmer skal varsles over lokalt tablå, og til en vakttelefon i kommunen. Alarmer for kritiske funksjoner skal ha summer i tillegg til lys på tablået.

• Det benyttes standard sprinklerhoder med standard RTI i loft og tårn. I himling moters DSW sprinklere av typen TYCO serie DS-2, EC K158 eller tilsvarende. Disse hodene har stor dekningsflate og egner seg godt brukt i en himling i et høyt rom. Alle synlige sprinklere i kirkerom skal ha hvit finish. Det skal leveres med et egnet antall sprinklere i eget skap som reserve. Loftsprinklerne skal leveres 18 stk i reserve.

• Det skal som minimum benyttes galvaniserte stålrør opp til 2tomms. For større dimensjoner skal det brukes syrefaste rør. Som opsjon kan det alternativt benyttes syrefaste rør med Mapress kuplinger for hele anlegget. Røranlegget skal ligge med fall mot lavpunkt. Fall for rør skal dokumenteres på «som bygget» tegninger. Alle rør skal maskineres i verkstedet, i kirken skal kun skje montering. Det må utvises stor forsiktighet ved frakt og handtering av rør inne i kirken.

• Røranlegget skal trykkprøves med luft og vise absolutt tetthet over 5 dager. Deretter trykkprøves med vann, alternativt vann tilsatt frostvæske med 12 bar. Trykkprøving skal dokumenteres. Etter trykkprøvingen skal all væske tømmes, og rørene blåses rene og tørre med nitrogen. Ved overlevering skal alle funksjoner være installert og testet. Anlegget skal stå med anleggstrykk og alle overvåkinger tilkoplet i min. en uke før vanntrykket settes på.

Oppdragsgiver: Nesbyen kommune
Tilbudsfrist: 21. november 2023

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle bygge- og anleggsprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår