Virke samler de tekniske grossistene i nytt bransjestyre

 
Virke samler de tekniske grossistene i nytt bransjestyreBildet: ransjedirektør i Virke, Kjetil Vee Moen
De tekniske grossistene i byggenæringen samles nå i et felles styre gjennom en utvidelse av bransjestyret Virke Teknisk Handel.

Målet er å gi handelsleddet i byggenæringen en sterkere stemme og jobbe sammen for en mer effektiv næring.
 -  Dette er en gledens dag, uttaler styreleder Bjørn Moen i Heidenreic). - Vi tror vi kan høste synergier av at hele den tekniske handelen i byggenæringen er samlet i et felles bransjestyre i Virke. Vi støter på mange av de samme utfordringene på tvers av de tekniske disiplinene og da gir det mening å sette hodene sammen, fortsetter Moen.
 
Bransjefelleskapet skal være en arena for utvikling og fellesinnsats på de områdene hvor man ser at det kan være nyttig å jobbe sammen på tvers av de ulike verdikjedene. Gjennom å samle alle Virkes store grossister i byggenæringen i ett styre vil organisasjonen også ha muligheten til å kunne løfte og fronte saker med en større tyngde på vegne av handelsleddet i byggenæringen. Det er bransjedirektør i Virke, Kjetil Vee Moen som vil håndtere det nyetablerte styret og koordinere arbeidet som skal gjennomføres på vegne av medlemmene.
 
-  Virke og styret i Virke Teknisk Handel ser fordelene og de positive synergiene ved å samle de store grossistene innen bygg i ett styre. Dette vil kunne gi handelen i byggenæringen en sterkere stemme i det politiske arbeidet med å sikre konkurransedyktige vilkår og rammebetingelser for næringen. Vi ser også at byggenæringen har mange komplekse og spennende utfordringer foran seg både på sporbarhet, standardisering, forretningsetikk, digitalisering og bærekraft, sier Kjetil Vee Moen.

- Vi ønsker å bidra i dette samarbeidet om å forme fremtidens byggenæring sammen med de andre bransjeorganisasjonene og de gode initiativene for utvikling av byggenæringen. Om vi skal nå klimagassmålene og alle de andre kravene som stilles til moderne bygg må vi jobbe sammen,  sier Kjetil Vee Moen avslutningsvis.
 
Det nye styret i bransjefellesskapet består av styreleder Bjørn Moen (Heidenreich), Runar Hansesætre (Ahlsell), Lars Tendal (Brødrene Dahl), Jørn-Are Bergh (Onninen), Jan Willy Fjellvær (Solar), Lars Hamborg (Sonepar), Hege Amundsen Elvestad (Berggård Amundsen), Vegard Halden (Motek), Svein Oftedal (Würth)
 
Fakta/bakgrunn:

Høsten 2021 ble Virke Teknisk Handel etablert som VA/VVS-grossistenes nye bransjeforening etter nedleggelsen av Norske Rørgrossisters Forening. Stifterne Brødrene Dahl, Ahlsell, Heidenreich og Onninen hadde allerede den gang ambisjoner om å utvide styret og bransjearbeidet til å omfatte større deler av den tekniske grossisthandelen enn bare VA/VVS. Nå to år etter har brikkene falt på plass og bransjestyret utvides nå til å inkludere elektrogrossistene Solar, Berggård Amundsen og Sonepar i tillegg til Würth og Motek 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår