VA Consult inn i dansk rådgiverselskap

 
VA Consult inn i dansk rådgiverselskapBildet: Styreleder i VA Consult, Tor Håkon Møller, blir leder for Envidan i Norge, og gleder seg til å bli en del av et sterkt nordisk fagmiljø innen vann og avløp. Foto: Odd Borgestrand.
VA Consult med sine 40 medarbeidere og avdelinger i Sandefjord, Moss, Skien og Drammen blir i løpet av året en del av det danske rådgiverselskapet Envidan.

Av Odd Borgestrand

Det betyr at vi har solgt våre aksjer til Envidan og blir dermed en del av et selskap som har Nordens største fagmiljø innen vannets kretsløp. Det opplyser Tor Håkon Møller, som er styreleder i VA Consult og som også blir leder for Envidan i Norge.
- Vi har utviklet oss jevnt siden 2008, og har i dag et sterkt faglig fundament. Dette fundamentet vil bli enda sterkere når vi nå blir en del av dette nordiske fagmiljøet med til sammen 440 rådgivere, sier Møller.

I tillegg til de nevnte lokasjonene har Envidan også kontorer i Oslo, Gardermoen og Elverum.  Selskapet har dermed totalt 16 kontorer i Norge, Sverige og Danmark.

Ledende på vannets kretsløp

Envidan har en en klar målsetting om å bli det ledende rådgiverselskapet innen vann og avløp i Norden, og den reisen vil vi gjerne være en del av.
- Vannets kretsløp handler om alt fra overvannshåndtering, flom, saneringsprosjekter og renseteknologi. Alt dette henger sammen. Det har i mange år vært fokus på lekkasjeprosent, men det er også alt for stor grad av innlekk i VA-nettet i Norge. Etterslepet er enormt, og det får konsekvenser for belastningen på eksisterende renseanlegg og på flomfare. Det er helheten vi syns er spennende. Det er utviklet egne måleinstrumenter som kan fortelle oss hvor de største problemområdene befinner seg, og her kan vi komme med forslag til løsninger. Dermed har vi i dag teknologi for både innlekk og utlekk, sier Møller til VVS Aktuelt.

Kjemper om rammeavtaler

Som en del av Envidan får muligheten til å bli vurdert for de større norske vann- og avløpsprosjektene, og det er mange av dem i årene som kommer. 
- Stadig flere kommuner ønsker å inngå rammeavtaler med store selskaper, og det er også en av årsakene til at vi nå blir en del av Envidan. Det er viktig for oss å være nær kundene våre, for å kunne forstå deres spesifikke behov og levere skreddersydde løsninger som passer akkurat dem, og slik vil det fortsatt være, fortsetter han.

Renseteknologi i fokus

- Vi har et mål om å bli spesialister på det vi allerede er gode på, nemlig vannets kretsløp, forklarer Møller. Det betyr at medarbeiderne i VA Consult nå får tilgang til den spisskompetansen våre kolleger har i Danmark, og da spesielt innen renseteknologi. Her ligger danskene et hestehode foran oss i Norge og Sverige, spesielt når det gjelder nitrogenrensing, mener han.
Envidan satser sterkt på forskning og utvikling ved at selskapet setter av 20 prosent av sitt overskudd nettopp til dette.

- VA Consult er et solid selskap, med sterk ledelse og et fantastisk faglig fundament, som matcher våre nåværende ansatte i Norge perfekt, understreker administrerende direktør i Envidan, Ole Fritz Adeler.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår