Vertiv åpner kontor i Norge

 
Vertiv åpner kontor i NorgeBildet: Vertiv skal blant annet samarbeide med Green Mountain om byggingen av Norges hittil største datasenter på Hamar. Foto: Vertiv / Green Mountain
Amerikanske Vertiv, global leverandør av energiinfrastruktur, åpner nå kontor i Norge. Etableringen skal blant annet styrke partnerskapet med datasentergiganten Green Mountain.

Vertiv, en global leverandør av kritisk digital infrastruktur innen kraftforsyning, kjøling og IT kunngjør i dag etableringen av et nytt kontor i Norge som en egen juridisk enhet. Etableringen skal styrke partnerskapet med datasentergiganten Green Mountain og deres raske vekst i Europa, samtidig som den er et bevis på Vertivs forpliktelse til å levere bærekraftig og skalerbar infrastruktur for å møte økende krav fra kunder og sluttbrukere.  
 
Balanserer strømnettet

Som en del av sine ekspansjonsplaner etablerer Green Mountain nå Norges største datasenteranlegg; OSL-2Hamar prosjektet på Heggvin Næringspark i Hamar. Kjent som en av de grønneste aktørene i bransjen, vil OSL2-Hamar ha en kapasitet på 90 MW fornybar vannkraft, med mulighet for å skalere opp til 150 MW for å imøtekomme fremtidig vekst, samt være i stand til å balansere strømnettet. Anlegget på Hamar skal etter planen ferdigstille sin første 30MW-bygning i november 2023. 
 
- OSL2-Hamar-prosjektet er en stor utfordring som krever kollektiv innsats og sterke partnerskap, derfor vil vi rette en stor takk til Vertiv for deres støtte. Deres engasjement og ekspertise har vært en viktig driver for suksessen til dette initiativet, og vi setter stor pris på samarbeidet om å forme morgendagens miljøvennlige datasentre, sier Green Mountains CEO Svein Atle Hagaseth.

Innovative pilotprosjekter
 
- Nå som vi utvider virksomheten vår i Norge og med det støtter Green Mountains vekstreise, er vi i Vertiv stolte over å spille en sentral rolle i å tilby effektive og skalerbare infrastrukturløsninger og tjenester. Dette samarbeidet er et godt eksempel på vår rolle i å levere innovativ datasenterteknologi. Sammen former vi fremtiden til datasentre, samtidig som vi driver innovasjon, økt effektivitet og forretningsvekst, sier Karsten Winther president for Vertiv i EMEA.
 
Green Mountain kan vise til imponerende resultater, inkludert en Power Usage Effectiveness (PUE) på 1.25, 100% vannkraft, Tier III-sertifiseringer og 100 % oppetid på drift og SLA-overholdelse. Det jobbes også med innovative pilotprosjekter på spillvarmeutnyttelse innen fiskeoppdrett, sirkulære økonomiske initiativer, smartbelysning og innovative kjøleløsninger, ifølge selskapet.
 
Som en del av den siste utvidelsen har Green Mountain implementert Vertiv™ Liebert® EXL S1 UPS med Dynamic Grid Support og avanserte batterilagringssystemer, som støtter innføringen av fornybar energi på stedet, og muliggjør tjenester for å balansere og understøtte strømnettet. Hvert Green Mountain-senter er nøye utformet og skreddersydd for å møte spesifikke kundebehov, samtidig som de hever standarden for energieffektivitet og bærekraftsinitiativer.

Balanserte leveransemodeller
 
- Vi er stolte over å være i tet når det gjelder bærekraft og datasikkerhet og vi er forpliktet til å dele vår ekspertise på tvers av markedet, for å bidra til å skape balanserte leveransemodeller og bærekraftspraksis. Vår visjon inkluderer realisering av flere lokasjoner i Norge, som vil fungere som vår hub. Med den forventede økningen i bedrifters generelle digitalisering, er vi godt rustet til å møte disse kravene med langsiktig kapasitet, sier Hagaseth.
 
Vertiv har vært en pålitelig partner for Green Mountain siden 2020, og har levert effektiv termisk styring og kraftløsninger, selv midt i Covid-19 pandemien. 

- Å levere på tid under Covid-19 var ekstremt vanskelig, erkjente Hagaseth den gangen.

- Heldigvis stilte Vertiv opp og hjalp oss med å overkomme logistikkutfordringer, spore forsendelser og sikre utstyrslevering til tross for stengte grenser. Vertiv har absolutt gjort seg fortjent til vår tillit og er nå en av våre foretrukne partnere for datasenterløsninger, sier han avslutningsvis i pressemeldingen.

Om Vertiv

Vertiv (NYSE: VRT) samler maskinvare, programvare, analyser og pågående tjenester for å gjøre det mulig for kundenes vitale applikasjoner å kjøre kontinuerlig, yte optimalt og vokse med deres forretningsbehov. Vertiv løser de viktigste utfordringene dagens datasentre, kommunikasjonsnettverk og kommersielle og industrielle anlegg står overfor med en portefølje av kraft-, kjøle- og IT-infrastrukturløsninger og -tjenester som strekker seg fra skyen til kanten av nettverket. Med hovedkontor i Westerville, Ohio, USA, driver Vertiv virksomhet i mer enn 130 land. For mer informasjon, og for siste nytt og innhold fra Vertiv, besøk Vertiv.com.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår