Satser på termisk energi i Holmenkollåsen

 
Satser på termisk energi i HolmenkollåsenIllustrasjon: Neptune Properties
Neptune Properties har valgt Svalun AS som leverandør for oppvarming, tappevann og kjøling til sine 22 luksusleiligheter i Holmenkollåsen.

Om et par år vil de 22 leilighetene fordelt på fem bygg være innflytningsklare på Setra Vei i Holmenkollåsen. Leilighetene ligger tett på naturen samtidig som de vil få en vid utsikt over Oslo og Oslofjorden. Leilighetene varierer fra 105 kvadratmeter og helt opp til 250 kvadratmeter.

Illustrasjon: Neptune Properties

Svalun AS er lokalisert i Hamar og tilbyr lokal, fornybar og miljøvennlig termisk energi til oppvarming, kjøling og tappevann. Svalun er spesialisert innen bergvarmeanlegg, hvor energien hentes ut fra energibrønner i fjell som er 300-400 meter dype og er nærmest en uendelig energikilde. Inne i brønnen monteres et rør med en væske som sirkulerer.

Væsken varmes opp av fjellgrunnen og det hentes opp energi fra bakken. Man utnytter da i praksis solenergien som er lagret i fjellet. Energien fra brønnene tilføres anlegget, og varmepumpene løfter varmen til ønsket temperatur. Av den totale mengden energi som tilføres bygget hentes nærmere 2/3 fra bakken, mens 1/3 er elektrisitet fra forsyningsnettet.

Fordelene med bergvarme er mange. Bergvarme er lokal fornybar energi som bidrar til at strømnettet får en lavere belastning. På den måten kan en si at det er mer miljøvennlig enn strøm. I tillegg har man mulighet for kjøling. Kostnadene med bergvarme er som hovedregel lavere enn tilsvarende strømkostnad, og gir en større forutsigbarhet for kundene.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår