Signerer fjernvarmekontrakt for 6.3 milliarder

 
Signerer fjernvarmekontrakt for 6.3 milliarderVestforbrænds Bildet: Varmeplan 2030 skal samlet sikre fjernvarme til 39.000 nye kunder. Foto: Vestforbrænding.
DANMARK: Entreprenørselskapene Per Aarsleff og MJ Eriksson skal rulle ut klimavennlig fjernvarme i en rekke storkøbenhavnskommuner.

Våren 2022 vedtok Vestforbrændings styre Varmeplan 2030, hvor målet er å rulle ut fjernvarme til flere innbyggere i Vestforbrændings 19 eierkommuner basert på spillvarme og overskuddsvarme fra bedrifter og andre energikilder.

I første omgang skal det rulles ut fjernvarme til flere innbyggere i Herlev, Ballerup, Gladsaxe, Lyngby, Furesø, Egedal og Frederikssund, og på sikt er tanken at flere kommuner skal ha mulighet til å bli en del av det felles varmenettet. Samtidig leveres mer fjernvarme fra Vestforbrænding til Vestegnens Kraftvarmeselskab, melder dagensbyggeri.dk

Planen har nå kommet et skritt nærmere målet ved at Vestforbrænding har signert kontrakter til en verdi av 6,3 milliarder danske kroner, med entreprenørselskapene Per Aarsleff og MJ Eriksson.

Kjernekompetanse

Første spadetak tas i første kvartal 2024, og arbeidet med å rulle ut klimavennlig fjernvarme i en rekke storkøbenhavnskommuner starter dermed.

– Vi er glade for at Aarsleff Gruppen kan bidra til at flere og flere får muligheten til å gå over til en mer bærekraftig energikilde, sier administrerende direktør i Per Aarsleff, Jesper Kristian Jacobsen.

– Gjennomføring av fjernvarmeledninger er en av våre absolutte kjernekompetanser, og vi skal gjøre vårt for at de mange kundene skal få en god opplevelse under den viktige og nødvendige grønne omstillingen, legger han til.

Håndterer konvertering i fellesskap

– I MJ Eriksson ser vi veldig frem til samarbeidet med Vestforbrændning og er stolte over tilliten vi har vist oss ved å tildele to store kontrakter. Heldigvis tar vi med oss ​​noen av bransjens dyktigste produksjonsfolk til å ta oppgaven og håper at vi i fellesskap skal håndtere ombyggingen til beste for alle interessenter, sier direktør for MJ Eriksson, Stig Munch-Jensen avslutningsvis.

KILDE: Dagens Byggeri

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår