- Viktig at støtteordningen likestiller fornybare løsninger

 
- Viktig at støtteordningen likestiller fornybare løsningerBildet: Daglig leder Trygve Mellvang Tomren-Berg i Norsk Fjernvarme . (Foto: Øystein Andreas Brekke)
- Energitilskuddsordningen til bedriftene må også gjelde annen fornybar energi enn strøm, mener daglig leder Trygve Mellvang Tomren-Berg i Norsk Fjernvarme .

– Regjeringen risikerer enn massiv forskjellsbehandling av bedrifter hvis ikke energitilskuddsordningen også gjelder kjøp av annen fornybar energi enn strøm. Det er både viktig og riktig å gi bedrifter som sliter en hjelpende hånd med høye priser på fornybar energi. Men hjelpen kan ikke bare gjelde strømregningen og dermed straffe bedrifter som har valgt andre fornybarløsninger, sier Trygve Mellvang Tomren-Berg i en pressemelding.

Mange næringsbygg i byer og tettsteder bruker nemlig annen energi enn strøm til varme, gjerne distribuert som fjernvarme. Disse varmekundene bidrar til å avlaste kraftnettet og ta ned strømforbruk, som kommer alle strømkunder til gode. Samtidig har også varmeleveransen en kostnad, som har steget i takt med de høye prisene i energimarkedet.

– Selv om varmeleveransen gjerne er billigere, har også varmen steget i pris. Det er derfor viktig at også disse bedriftskundene kan ta del i stønadsordningen. Hvis ikke, vil ordningen i praksis premiere strømforbruk, sier Tomren-Berg.

Han viser til ordningen for støtte til frivillige organisasjoner, som ikke skiller mellom strøm og fjernvarme.

– Der sørget Stortinget for at støtteordningen likestiller fornybare løsninger. Det må også bedriftsordningen gjøre, sier Tomren-Berg.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår