Vokser innen trådløs eiendomsteknologi

 
Vokser innen trådløs eiendomsteknologiBildet: F.v. Therese Hagenes, Tommy Hagenes, Christian Hope, Torgeir Hågøy, Petter Marthinussen, Martin McGloin og Marius Solli.
Det lille teknologiselskapet Energy Control har så langt i år signert avtaler for 12 millioner kroner. Nå rekrutterer selskapet nye medarbeidere for å håndtere veksten. 

– Vi opplever stor etterspørsel etter våre tjenester. Vi har signert avtaler for 12 millioner kroner og trenger derfor flere medarbeidere for å håndtere pågangen, sier daglig leder og gründer av teknologiselskapet, Energy Control, Tommy Hagenes. 

Trådløs eiendomsteknologi

Selskapet opererer i grenselandet mellom eiendomsteknologi og energistyring og kombinerer god byggforståelse med bransjeledende teknologikompetanse. 
– På denne måten har vi hjulpet våre eiendomskunder med å oppnå betydelige energibesparelser. I flere bygg snakker vi om mer enn en halvering av energiforbruket, sier Hagenes. 

I et marked hvor energiprisene har skutt i været, har naturlig nok etterspørselen etter selskapets tjenester blitt ettertraktet. 
– Vi er et alternativ til mer etablerte metoder, som ofte er både kostbart og tidkrevende å implementere. Våre løsninger baserer seg på trådløs eiendomsteknologi som koster en brøkdel og hvor man ofte ser resultater samme dag, sier Hagenes. 

Tid for å ta grep

Dette har vært ettertraktet og derfor har selskapet de siste to årene opplevd en betydelig vekst. På kundelisten står flere av landets ledende eiendomsselskaper, samt Statens vegvesen. Så langt har alt blitt håndtert av ham selv, kona og bikkja (robothunden Lassie, red. anm.), samt en rekke gode samarbeidspartnere. 
– Vi har ikke lenger kapasitet til å håndtere alt selv. Tiden var moden for å ta grep, og derfor har vi ansatt fem nye medarbeidere som skal hjelpe oss med å håndtere etterspørselen og ta oss inn i fremtiden, Hagenes. 

Et drømmelag

Med seg på laget har han fått det han beskriver som et drømmelag av dyktige og erfarne medarbeidere. 
– Jeg har håndplukket de jeg ønsker å jobbe med. At de har valgt å si ja, er jeg selvsagt veldig glad for, sier Hagenes. 

De som nå har blitt en del av Energy Control er Petter Marthinussen som kommer fra rollen som technical product manager i Airthings, men som også har lagt fartstid fra Skanska og EM Systemer. Nummer to er Christian Hope, som har mer enn 20 års erfaring med bygg- og automasjonsbransjen, sist fra rollen som salgsingeniør i Trox Auranor Norge. Nummer tre er Martin McGloin som kommer fra en lang og innholdsrik karriere i Airthings, hvor han blant annet har vært både produktsjef og global markedsdirektør. I tillegg er Marius Solli inne som finansdirektør, mens Torgeir Hågøy er med på laget som leder for kommunikasjon. 

Dobling i løpet av to år?

– Dette er mennesker jeg har kjent og samarbeidet med over lang tid. De er C, så dette er et lag jeg er stolt over. Med disse menneskene om bord er jeg overbevist om at vi skal styrke vår posisjon som den ledende aktøren innen smart energistyring av eksisterende bygg, sier Hagenes. 
Han legger ikke skjul på at han har store ambisjoner for fremtiden. 
– Vi ligger i år an til en omsetning på 12 millioner kroner. Dersom alt går som vi håper, dobler vi dette i løpet av to år, sier Hagenes. 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår