- Alvorlig at Regjeringen kjører gjennom dette lovforslaget

 
- Alvorlig at Regjeringen kjører gjennom dette lovforslagetNina Solli, administrerende direktør i BNL. Foto: Moment Studio
BRANSJEKOMMENTAR: - Arbeids- og sosialkomiteens innstilling om endringer i arbeidsmiljøloven m.m. har blitt fremlagt. BNL er svært skuffet over innstillingen, som vi mener vitner om manglende forståelse for byggenæringens virksomhet.

Av Nina Solli, administrerende direktør i BNL

"Partssamarbeidet" som Regjeringen trekker frem i Hurdalsplattformen ser vi ingen spor av i denne prosessen. Det er åpenbart at Regjeringen ikke har hørt på noen av våre konstruktive innspill underveis i prosessen.

Byggenæringen befinner seg for øyeblikket i en vanskelig markedssituasjon med kostnadssjokk og historisk etterspørselssvikt i mange av bransjene. BNL mener det derfor er svært alvorlig at Regjeringen kjører gjennom dette lovforslaget, uten å ta inn over seg hvilken krevende situasjon byggenæringen står i. Vi mener Regjeringens innstramninger og innleieforbud i Oslo-regionen vil gjøre denne situasjonen enda vanskeligere. 

BNL har bedt om unntak for pågående prosjekter. Det har ikke blitt tatt hensyn til. Vi har bedt om en akseptabel overgangsperiode. Det har ikke blitt tatt hensyn til. Vi reagerer på at det er lagt opp til ikrafttredelse allerede 1. april neste år. Det er skissert en minimal overgangsordning på 3 måneder "for inngåtte kontrakter for inn- og utleie av arbeidsfolk fra bemanningsforetak".  BNL forstår det slik at dette vil gjelde både lovendringen og totalforbudet mot innleie i byggenæringen i Oslo-regionen.

I det hele tatt kan vi ikke se at noen av byggenæringens argumenter har blitt tatt hensyn til i innstillingen. BNL forventer en fortløpende evaluering av regelendringene. Vi ser at innstramningene fra 2019 allerede har begynt å gi effekt på grunnbemanningen som har økt. Dette må i seg selv hensyntas når regelverket nå blir ytterligere innstrammet.

Les NHOs kommentarer til innstilling

Les komiteens innstilling

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår