Arne Olav Lund bygger ny hovedvannledning i Lillestrøm

 
Arne Olav Lund bygger ny hovedvannledning i LillestrømBildet: Anders Ragnhildrød (Prosjektleder AOL), og Trine Lunde (Prosjektleder NRVA). Foto: AOL
AKTUELLE PROSJEKTER: Nedre Romerike vann- og avløpsselskap har inngått avtale med Arne Olav Lund AS, et datterselskap av Peab Anlegg AS, om bygging av ny hovedvannledning i Lillestrøm.

Kontrakten er på 144 millioner kroner med planlagt ferdigstillelse våren 2025. Siden oktober 2022 har Arne Olav Lund (AOL), i samarbeid med rådgiver Rambøll AS, og Nedre Romerike vann- og avløpsselskap, gjennomført fase 1 av samspillskontrakten PV2-K105.

1000 mm duktile rør

1. november ble det signert protokoll for overgang til gjennomføringen av arbeidene i fase 2. Det omfatter bygging av ny hovedvannledning på strekningen mellom Tomtveien og Isakbekken nord for Lillestrøm, samt legging av trekkerør.

- Vi er svært glade for å være i gang med selve utførelsen av dette viktige prosjektet. I fase 1 har vi hatt et veldig godt og tillitsbasert samarbeid med rådgiver og byggherre. Vi er nå enige om en god plan for fase 2, og arbeidene starter umiddelbart, sier prosjektleder i AOL, Anders Ragnhildrød.

AOL har lang erfaring med omfattende vann- og avløpsprosjekter, inkludert arbeid med vannledninger av store dimensjoner. Den nye hovedvannledningen i Lillestrøm vil bestå av 1000 mm duktile rør over en strekning på 3,3 kilometer. En rekke risikomomenter er vurdert, og hensyntatt i valg av utførelsesmetoder i prosjektet.

- Det er blant annet valgt tunnelering med betongrør forbi et av Norges mest trafikkerte bussanlegg, fremfor tradisjonell graving. Det er også lagt ned store ressurser i håndteringen av matjord i anleggsfasen for minimal påvirkning av dyrket mark, sier Ragnhildrød.

Skal sikre vannforsyningen

Trine Ulriksen Lunde er prosjektleder i Nedre Romerike vann- og avløpsselskap. Hun forteller at teamet fra AOL og Rambøll kom best ut av anskaffelsesprosessen, hvor tilbyderne ble evaluert på kriterier som blant annet oppdragsforståelse, kompetanse, kommunikasjon, teamkultur og forståelse for samspill.

- Samarbeidet i fase 1 har fungert meget godt. Tilliten og teamkulturen vi har bygget opp sammen gjør at vi håndterer utfordringer på en konstruktiv måte. Denne utbyggingen er et viktig tiltak for å sikre tilstrekkelig vannforsyning i regionen i årene fremover, sier Lunde.

Samspillsentreprise

Prosjektet gjennomføres som en samspillsentreprise i tett samarbeid med rådgivere og byggherre. AOL vil hovedsakelig benytte egne fagarbeidere, med støtte av underentreprenører samt noe innleide mannskaper og maskiner fra faste samarbeidspartnere.

- Et velfungerende vann- og avløpsnett er av stor betydning for befolkningen og dette er en jobb som passer godt inn i vår portefølje. Samspillsentreprisen gjør at vi får brukt vår kompetanse tidlig i prosjektet for å finne de beste løsningene for byggherre og entreprenør. Vi takker for tilliten og ser fram til å gjennomføre prosjektet på en effektiv, sikker og bærekraftig måte, avslutter daglig leder i AOL, Erik Hedvald Nilsen.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår