AVLYST: Tror på suksess for VA-touren 2020

 
AVLYST: Tror på suksess for VA-touren 2020Bildet: - For oss er det viktigere å treffe «de rette» deltakerne enn å samle mye folk, sier Bjarne Haugland til VVS aktuelt. Foto: Odd Borgestrand
Det blir på Sørlandet Travpark utenfor Kristiansand startskuddet går for tredje runde av VA Tour Norge førstkommende torsdag.

Av Odd Borgestrand

Landets største og lengste omreisende VA-messe har som mål å fremme viktig kompetanse og produktkunnskap i en tid der klima og miljø står på den nasjonale og internasjonale agendaen.

Profilen ytterligere spisset

Daglig leder i VA og VVS produsentene VVP, Bjarne Haugland, er hundre prosent sikker på at tredje utgave av VA Tour Norge vil bli en suksess. VVP og messearrangøren BraMässor har to år bak seg med god respons fra hele landet. Nå er profilen ytterligere spisset og målsettingen er å øke antallet besøkende sammenlignet med 2018-turneen i Sør-Norge der 700 personer møtte fram på de fire arrangementsstedene. Fjorårets turné i Nord-Norge ble også betegnet som en suksess, selv om deltakerantallet naturlig nok var betydelig lavere og arrangørene pådro seg et underskudd.
- For oss er det viktigere å treffe «de rette» deltakerne enn å samle mye folk, sier Bjarne Haugland til VVS aktuelt.

Ikke bekymret for økonomien

Med «de rette» mener han spesielt ledningseiere i kommuner og interkommunale selskaper, nøkkelpersonell og beslutningstakere som jobber med VA innenfor kommuner, entreprenørselskaper, grossister og rådgivende selskaper.
- Det er de 22 deltakende selskapene om dekker kostnadene med årets tour. Økonomisk er det arrangøren BraMässor som har det totale ansvar, og et eventuelt overskudd blir delt likt mellom VVP og BraMässor, opplyser Haugland.
Han er ikke bekymret for økonomien på årets rundreise i Sør-Norge, som altså starter i Kristiansand 5. mars og besøker Bergen, Oslo og Trondheim før finalen på Hamar 19.mars.

Bransje med krevende oppgaver

- Norsk Vannbransje utfordres daglig på å finne de beste løsninger for de omfattende utfordringene forårsaket av et stadig mer krevende klima og et alderstynget ledningsnett. Produsentene er avhengig av en tett dialog med de som kjenner på utfordringene, enten de er fra de større byene eller fra mindre kommuner i distrikts Norge. Vi tror at utvekslingen av kompetanse om produkter, lokale løsninger og deling av erfaringer, er årsaken til at VA-TOUR har blitt tatt så godt i mot og fått så stor oppslutning blant medlemsbedriftene, sier Haugland videre.

Smarte løsninger

Temaet for VA Tour Norge 2020 er «smarte løsninger for vannforsyning og overvann». På hvert av de fem stoppestedene er det lagt opp til seminarer som har både nasjonal og lokal forankring.  Bjarne Haugland er spesielt fornøyd med at Norsk Vann er godt representert under det faglige programmet i år.
- Norge trenger et krafttak for vannbransjen, og derfor er det viktig at Norsk Vann bidrar til økt synlighet om bransjens utfordringer. Det vil direktør Thomas Breen og stabsleder Thomas Langeland Jørgensen sørge for på hvert eneste stoppested i år. Personlig mener jeg vi har satt sammen et aktuelt og spennende seminarprogram også denne gang, sier Haugland, som håper rådgivende ingeniører i større grad enn tidligere kan sette av noen timer for å bidra i dialogen om de løsninger som kreves for smarte løsninger for vannforsyning og overvann. Han håper VA Tour Norge på sikt kan bli en viktig arena også for de rådgivende ingeniørene.

Fokus på VA

Det er kommet noen reaksjoner på at VVP, som har medlemsbedrifter både innen VA og VVS kun har fokusert på vann og avløp under sine turneer. 
- Grunnen til at vi isolerer touren til VA er fordi vi vil ha en klar profil på tematikk. Det tror jeg blir verdsatt av de som kommer til våre møtepunkter. VA har en tradisjon for å holde fokus, mens det på VVS er langt mer fragmentert, med tekniske og synlige produkter, i tillegg til varme/kulde og sanitær. Her vil trolig VVS dagene i sterk grad kunne ivareta denne gruppen på et nasjonalt nivå, men det skal ikke «stikkes under en stol» at vi leker med tanken om et tilsvarende opplegg også for VVS for å komme tettere på kundene ute i regionene med et tilsvarende kostnadseffektivt konsept. For oss er det også viktig å ta vare på det regionale aspektet. Vi besøker denne gang fem byer i sør, øst vest, og kan dermed nå alle de som ikke har anledning til å reise til Lillestrøm for å få et faglig utbytte. Nå får de to eller tre semitrailere fullastet med tunge komponenter til sin egen region, understreker han.
Det samme gjelder overfor messen Kommunalteknikk og dermed mener Haugland debatten om konkurranse nettopp med Kommunalteknikk er et ikke-tema.

Lite fest, mye moro

- Hva gleder du deg mest til?

- Jeg gleder meg mest til å møte brukerne på de forskjellige stedene. Vi håper og tror at dette skal slå an også i år. Det er vanskelig å kopiere det vi mener har vært en suksess. Det er en balanse mellom seminarprogram og tid til å besøke utstillerne. Hele konseptet er at vi starter med frokost og serverer også lunsj og litt snacks på ettermiddagen. Besøkende må gjerne være med oss hele dagen eller velge formiddag eller ettermiddag i den byen som passer best for den enkelte, sier Haugland før han runder av med meldingen om at det under VA Tour Norge 2020 blir lite fest, men mye moro for hele VA-bransjen.
- Det skal være et uhøytidelig samlingspunkt der man treffer bransjekolleger som er genuint interessert i faget, sier han til slutt.

Nord Norge 2021

Så kan VVS aktuelt avsløre at «Alle gode ting er tre, men det fjerde følger gjerne med». Det betyr at arbeidet med en ny turne til Nord-Norge allerede er på planen til Bjarne Haugland, med tanke på 2021.  Han skal bare avklare det med sine medlemsbedrifter først.

Her er årets møteplasser:
Kristiansand, 5. mars, Sørlandets Travpark
Bergen, 10. mars, Scandic Flesland Airport
Oslo, 12. mars, X Meeting Point (Hellerudsletta)
Trondheim, 17. mars, Scandic Lerkendal
Hamar, 19. mars, Scandic Hamar

Husk at det er nødvendig med påmelding for hvert sted. For mer informasjon og påmelding gå inn på www.vatour.no
 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår