Clivet-Midea - Europas første splitt-aircondition med naturlig kuldemedium

 
Clivet-Midea - Europas første splitt-aircondition med naturlig kuldemedium
- Nå lanserer ABK-Qviller AS, i samarbeid med Clivet-Midea, Europas første splitt aircondition med naturlig kuldemedium, R-290 propan. Dette er en miljøvennlig og innovativ maskin med en energieffektivitet som rangerer i øverste energiklasse for komfortkjøling.

Stolte av å være først på markedet
- Vi i ABK-Qviller har lang og god erfaring med det naturlige kuldemediet R-290, både fra små og store systemer. Spesielt i klimakjøleapplikasjoner ser vi en lys fremtid for naturlige kuldemedier, også i splitt-markedet. Vi er svært stolte av å være først på markedet med dette innovative produktet, forteller administrerende direktør i ABK-Qviller, Daniel Mark Kristensen.

Clivet-Midea er tilgjengelig som høy veggmodell. Anlegget inneholder 380 gram propan, men montering er i praksis lik systemer med R-32 kuldemedium. Det anbefales at innedelen monteres i rom på minimum 17 m² og det er også krav til høyde over gulv.

Behovstyrt kjøleeffekt med inverterstyrt kompressor
Produktet har en nominell kjølekapasitet på 3,5 kW. Med inverterstyrt kompressor vil kjøleeffekten variere og tilpasses etter kjølebehovet. Den leveres med varmepumpefunksjon, men er foreløpig ikke utviklet eller tilpasset for nordiske forhold, og har ikke fabrikkmontert varmekabel.

Airconditionsystemet er energieffektivt og rangerer i energiklasse A+++ for komfortkjøling.

Blue Angel-etikett for spesielt miljøvennlige produkter
Med det nye produktet vil Clivet-Midea bidra til det grønne skiftet, og forminske miljøavtrykket til både hjem og virksomheter. Maskinen er hedret med en Blue Angel-etikett som tyske myndigheter tildeler spesielt miljøvennlige produkter. Energimerke i mildere europeisk klima er A+++ i kjølemodus og A++ i varmemodus. Propan R290 har en GWP-verdi på kun 3, sammenlignet med en verdi på 675 for R32 og verdi 2088 for R410A.

Om ABK-Qviller AS
ABK Qviller er Norges største distributør av varmepumper, varmeopptak, aircondition og befuktning. De er spesialisert på moderne systemer for effektiv varmefordeling i byggene. I tillegg har de en egen avdeling for anleggssektoren hvor de leverer utstyr relatert til vannforsyning, energiopptak – og horisontalboring og fundamentering.

Om Clivet
Italienske Clivet inngår i Midea konsernet som er verdens største produsent av aircondition.

Fra Clivet distribuerer ABK-Qviller vannkjølemaskiner, vannbårende varmepumper og viftekonvektorer.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår