Geberit lanserer FlowFit

 
Geberit lanserer FlowFitDet nye Geberit FlowFit-systemet tilbyr en enkel og effektiv installasjon som gjør livet på byggeplassen enklere.
Geberit FlowFit er et pionerprosjekt innen rørsystemer, spesielt utformet for drikkevann og varmesystemer, men også for vannkjøling og trykkluft.

Innovative fittinger og rørkomponenter gjør at det nye Geberit FlowFit-systemet kan tilby mange fordeler for rørlegger og VVS-ingeniører:

  • Raskere installasjon med nye fittinger og færre verktøy
  • Større pålitelighet med færre muligheter for å gjøre feil under montering
  • Bedre hygiene med optimal flyt gjennom rørene og bruk av beskyttelseshetter på rør og fitting.
  • BIM-data tilgjengelig i planleggingsprosessen.
  • Alle fittinger er blyfrie
  • Miljødeklarasjon EPD

– I utviklingen av Geberit FlowFit ønsket vi å gjøre hverdagen til rørlegger betydelig enklere. Presspunktet minsker behovet for plassen man trenger for å få en perfekt skjøt der det er trangt. I tillegg kan alle rørdimensjoner fra 16 til 75 mm enkelt klemmes med kun to pressbakker, noe som er tidsbesparende, og senker verktøykostandene, sier Odd Skriden, produktsjef teknisk i Geberit.

– Til VVS-ingeniører tilbyr vi et system som fokuserer på hygiene, og en optimalisert gjennomstrømning. FlowFit er først og fremst tiltenkt drikkevann og varmesystemer, men kan også brukes på kjølevann, servicevann eller trykkluft. Kompetansen og erfaringen til våre rørleggere har vært en sentral komponent gjennom hele utviklingsprosessen av Geberit FlowFit, sier Skriden.

Ny standard for enkle installasjoner

Med Geberit FlowFit trenger man ikke lenger å konstant bytte mellom ulike pressbakker. For alle de åtte rørdimensjonene mellom d16 og d75 trenger rørleggeren kun to bakker. Som et alternativ til elektriske pressverktøy, har også Geberit en hånddreven presstang for mindre rørdimensjoner mellom d16 og d40.

– Denne presstangen er enkel å bruke, passer i alle verktøykasser og kan brukes til å presse store rør uten særlig anstrengelse, sier Skriden.

Den nye pressindikatoren er en annen innovasjon som bidrar til en enklere og mer pålitelig installering:

– Med det nye systemet trenger kjeven på pressverktøyet kun å passe rundt pressindikatoren på fittingen i stedet for rundt hele fittingen. Pressverktøyet kan også roteres til ønsket posisjon, noe som gjør installering på trange steder mye enklere, sier Skriden.

Pressklemmen i rustfritt stål som løper rundt muffen klemmes og koblingen forsegles permanent. For en ytterligere forenklet installering er det ikke nødvendig med avgrading og kalibrering av rørene med Geberit FlowFit. Dersom røret er skulle være ujevnt er det et kalibreringsverktøy inkludert sammen med pressbakkene.

Pålitelighet under installasjon
Det er flere faktorer som sikrer at rør er tilstrekkelig forseglet. En av disse er pressindikatoren som faller av først når koblingen er permanent og trygt presset. Formen på pressindikatoren med verktøystyrekant gjør at det kun er én måte å feste presseverktøyet på. Hver fitting har også flere inspeksjonsluker slik at rørleggeren kan se om den korrekte innsettingsdybden er nådd. Med matchende farger på pressindikatorene og pressverktøyet minimeres risikoen for feil.

Forbedret hygiene
Geberit FlowFit tilbyr ikke bare mer effektiv planlegging og installering, men systemet forbedrer også hygienen til drikkevann. Det nye rørsystemet sikrer en optimal gjennomstrømning og med redusert trykktap. VVS ingeniøren kan slik også slik planlegge systemer med mindre diameter.

For å sikre god hygiene også i forkant av at rørene installeres er de utstyrt med beskyttende hetter på delene og i røret, noe som gjør at innsiden av rør og deler forblir rene og støvfrie.

BIM-data tilgjengelig
Gjennom Geberits BIM-katalog Plug-in kan VVS-ingeniører få tilgang til oppdaterte BIM-data. Ved lanseringen av FlowFit vil Geberit gjøre BIM-data tilgjengelig for det nye systemet. Geberit FlowFit er tilgjengelig fra april 2022 og er også kompatibelt med andre rørsystemer fra Geberit ved bruk av adapter. Systemet kommer også med miljødeklarasjon.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår