Dette er Norges Hyggeligste Håndverker

 
Dette er Norges Hyggeligste HåndverkerBildet: Snekker Alexander Nygaard-Andersen fra Horten kan titulere seg Norges Hyggeligste Håndverker 2020
Snekker Alexander Nygaard-Andersen fra Horten gikk lørdag til topps i den prestisjetunge kåringen Norges Hyggeligste Håndverker 2020. Edwin Larsen fra Slettedal VVS AS i Tønsberg vant i kategorien rørlegger.

Alexander ble kåret som vinner blant de over 1400 nominerte på et lukket finalearrangementet på Popsenteret i Oslo.

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra håndverkerbransjen for å skape større stolthet og engasjement for håndverksyrkene. Det er fjerde gang kåringen arrangeres, og årets engasjement har knust alle tidligere rekorder. Over 3500 nominasjoner har kommet inn og hele 277 869 stemmer fra hele landet.

- Det har vært svært vanskelig kåre en vinner blant alle disse fantastiske kandidatene. Denne kåringen har mange vinnere. Når vi skal finne vinneren for hele kåringen ligger den faglige kvaliteten som fundament. Dette er grunnfjellet i håndverksyrket, slik også sluttkunden opplever det, sier jurymedlem, Håvard Bungum, daglig leder i Mittanbud, i en pressemelding.

Stor faglig soliditet

- Årets vinner av tittelen Norges Hyggeligste Håndverker har vist juryen en stor faglig soliditet. Vedkommende er opptatt av rekruttering blant ungdom, som er særdeles viktig for bransjen. Det er nettopp kandidater som er med å løfte hele bransjen og håndverkerfagene juryen ser etter. Dette arbeidet ønsker kåringen å være med å støtte. Vinneren bruker også tid på å hjelpe de rundt seg, og gir noe tilbake til utsatte grupper i samfunnet. Han er utadvendt og engasjerer seg mer enn de fleste, og er ikke minst veldig hyggelig! Å vinne kåringen gir en forpliktelse til å fortsette å være en god rollemodell for eget fag. Det er vi helt sikre på at årets vinner kommer til å fortsette med – også i det videre, avslutter Bungum.

Gode og viktige rollemodeller

- Jadda! Dette er så stort. Det føles fantastisk bra. Jeg har jobbet så hardt for det og folk rundt meg har virkelig gunna på og mobilisert. Jeg har rett og slett ikke ord, sier Alexander fra scenen.
Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby var til stede på kåringen for å dele ut prisen til Norges Hyggeligste Håndverker.
- Håndverkere har en veldig viktig rolle i samfunnet. De har en litt spesiell arbeidsdag, i og med at de blir invitert hjem til folk og ofte må stille opp på kort varsel - da er det kanskje ekstra viktig å være hyggelig. Jeg tror vi alle kjenner en hyggelig håndverker og det er stas å få dele ut pris til de aller hyggeligste her i kveld. Dere er gode og viktige rollemodeller. Det trenger vi, fordi vi vet det inspirerer flere unge til å velge yrkesfag nå og i fremtiden, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby fra scenen under prisutdelingen.

Bildet : - Jeg har jobbet så hardt for det og folk rundt meg har virkelig gunna på og mobilisert. Jeg har rett og slett ikke ord, sier Alexander Nygaard-Andersen.

I tillegg til hovedvinneren, ble det også kåret vinnere innenfor hver bransjekategori:

Lærling: Ingrid Haugen (Sunndal Møre og Romsdal)

Lærlingkategorien har kanskje de viktigste finalistene: de er nemlig håndverkbransjens fremtid. Vinneren i denne kategorien er trygg i faget sitt, og fremstår som en rolig og jordnær person. VEDKOMMENDE er kanskje litt beskjeden, men det er intet hinder i å være dyktig og engasjert i yrket sitt. I tillegg er dette en finalist som viser stor interesse for rekruttering til yrket. Juryen er enig i at dette er en person som er en sterk ambassadør for jenter i faget. Vinneren av kategorien Lærling er Ingrid Haugen.
- Nå er jeg veldig glad. Jeg trodde ikke jeg kom til å vinne, så dette var en stor overraskelse. Noe av det aller hyggeligste var kanskje de fine ordene fra juryen, i tillegg til at hele Sunndal har engasjert seg. Det setter jeg stor pris på, forteller Ingrid.

Maler: Ronny Enger (Tønsberg. Vestfold og Telemark)

I malerkategorien har vinneren gjort seg bemerket med sin blide og smilende holdning: VEDKOMMENDE tar nemlig alt med et smil om munnen og er en PERSON som brenner like mye for kundene og jobben sin - som for lokalmiljøet. Vinneren er en veldig god representant for malerfaget, og er rett og slett en skikkelig bra fyr. Vinneren av kategorien Maler er Ronny Enger.
- Nå er jeg superstolt og utrolig takknemlig. Jeg ble overrasket når de ropte opp meg som vinner. Venner, familie og ikke minst kunder har nominert og heiet hele veien. Til og med konkurrerende firmaer har nominert meg i denne kåringen, så dette er rett og slett veldig stas, sier Ronny.

Mur & Betong: Bjørn Øyvind Imenes (Asker, Viken)

Kategorien for mur & betong har tre sterke kandidater. Tre engasjerte finalister med stor faglig integritet kjempet om tittelen, men vinneren viste det lille ekstra. Vinneren har godt øye for faglige detaljer, og han ønsker å bruke kåringen som springbrett for å inspirere til økt rekruttering blant ungdommen. Juryen er enig i at dette er en sterk og verdig vinner. Vinneren av kategorien Mur & Betong er Bjørn Øyvind Imenes.
- Det er en lettelse og enorm glede å vinne. Jeg brenner for håndverkeryrke generelt, og murerfaget spesielt. Kåringer som dette betyr mye for bransjen og rekrutteringen. Jeg har en enorm yrkesstolthet og stor kjærlighet til faget. Det er utrolig mange som har støttet opp engasjementet og engasjert seg, så jeg er veldig takknemlig, forteller Bjørn.

Snekker / tømrer: Alexander Nygaard-Andersen (Horten, Vestfold og Telemark)

Det er i kategorien for snekkere og tømrere at antallet kandidater og stemmer er størst. Å nå til topps krever at man er helt ekstraordinært hyggelig. Vinneren har det vært stor aktivitet rundt, med mange nominasjoner og høyt engasjement. Vinneren treffer på alt juryen ser etter. Dette er en håndverker som er genuint opptatt av faget sitt. Han har et godt øye for detaljer, og er en stolt håndverker. I tillegg er en han en god representant for faget, og fungerer godt som en inspirasjon for andre. Han er opptatt av å gi, og bruker sine fagkunnskaper for å hjelpe de som trenger det mest. Vinneren av kategorien Snekker/Tømrer er Alexander Nygaard-Andersen.

Elektriker: Geir Mæhle (Osterøy, Vestland)

Juryen forteller at under denne finalistens film, var det vanskelig å ikke sitte og glise. Dette er både en dyktig fagperson, men også en håndverker som har med seg det lille ekstra. Han har skapt stort engasjement, og et stort volum med stemmer. I tillegg har finalisten nominert andre kandidater i årets kåring, noe som juryen trekker frem som veldig positivt. Med denne personen er det virkelig liv og røre. Kan det være sånn at hele Arna har nominert? Vinneren av kategorien Elektriker er nemlig Geir Mæhle.
- Nå er jeg både glad og lettet. Helt fantastisk følelse. Jeg hadde håpet på en seier, men ikke trodd på det. Dette betyr kjempemye og viser at man blir satt pris på.Det er klart det er en selvtillitsboost. Egentlig er det en premie i seg selv å bli nominert. Jeg setter utrolig stor pris på alle nominasjoner og hyggelige ord, forteller Geir.

Rørlegger: Edwin Larsen (Tønsberg, Vestfold og Telemark)

Vinneren i rørleggerkategorien er en personsom gir samtlige i juryen en god følelse. Dette er en håndverker som virker som en genuint god person, tvers igjennom. Vedkommende har solid fagkunnskap, og viser stor dedikasjon til det han driver med. I tillegg har han skapt rekordstort engasjement, og er en svært god ambassadør for rørfaget. Vinneren av kategorien Rørlegger er Edwin Larsen.
- Nå er jeg utrolig glad og fornøyd. Men det var også litt deilig å få det overstått, for det var nervepirrende å sitte å vente på kåringen. Jeg merker at venner og familie har pushet på og støttet meg hele veien, så det setter jeg utrolig stor pris på, sier Edwin.

Bildet: - Jeg merker at venner og familie har pushet på og støttet meg hele veien, sier rørlegger Edwin Larsen, Slettedal VVS

Åpen kategori: Michael Piatek (Oslo, Oslo)

I år har vi hatt stor faglig variasjon i åpen klasse. Finalistene er tre ulike håndverkere, som alle er dyktige i sine fag. Vinneren har stor interesse av yrket sitt, er detaljorientert og kvalitetsbevisst. Til tross for at han var nervøs foran kameraet, gav han juryen et godt inntrykk av å være en faglig sterk håndverker. Inntrykket bekreftes av mange og gode nominasjoner fra kundene hans.
Vinneren av kategorien Åpen Kategori er Michael Piatek.
- Dette betyr så utrolig mye. Jeg hadde aldri trodd jeg kom til å vinne. Det var veldig overraskende. Bare det å komme til finalen var helt utrolig gøy. Dette er motivasjon til å jobbe enda hardere fremover. Jeg er veldig takknemlig, sier Michael.

Om kåringen:

Norges Hyggeligste Håndverker er et initiativ fra mobilselskapet Dipper og Mittanbud. Målet med kampanjen er å skape stolthet og positivt engasjement for håndverkeryrket. Kampanjen gjennomføres for fjerde gang, og i fjor ble rørlegger Camilla Cox Barfot fra Fredrikstad kåret til Norges Hyggeligste Håndverker.
Vinneren ble kåret av en fagjury under et arrangement på Popsenteret i Oslo 05. september. Kriteriene for å vinne er en kombinasjon av faglig dyktighet, service og gode kundeopplevelser. I tillegg til å kåre Norges Hyggeligste Håndverker, ble det i år kåret vinnere innenfor de individuelle bransjene: lærling, murer, maler, snekker/tømrer, elektriker, rørlegger og en åpen kategori.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår