En BD-veteran takker av

 
En BD-veteran takker avBildet: BD-veteran Tove Dramstad går om kort tid av med pensjon. Foto: Brødrene Dahl
Tove Dramstad har viet ikke mindre enn et halvt århundre til å jobbe for Brødrene Dahl. Nå trer hun inn i pensjonistenes rekker.

- Tove har helt siden hun kom hit som 17-åring vært en verdifull ressurs for bedriften. Tove kan sies å være en veteran i Brødrene Dahl, skriver BD på sine hjemmesider.

Etter et år på handelsskole søkte hun i 1973 på fem jobber, og fikk tilbud om tre av dem. Hun valgte å takke ja til å jobbe for BD – som den gang lå i Grenseveien på Økern. Da kunne hun ta bussen direkte fra hjemmet på Høybråten og til rett utenfor kontoret, der hun startet på masseberegningsavdelingen. Der jobbet hun med å utarbeide tilbud til rørleggere som ba om prosjekttilbud.

Etter et halvt år flyttet hun over til skrivestuen, som det så pent het, der hun registrerte ordrer på skrivemaskin med blåpapir, må vite. Disse ble lagret i arkivskuffer i sirlig system, med en farge for hver region; rosa kort for Kristiansand, gult for Bergen, og blått for Nord-Norge – er det Tove husker. Når ordrene var levert til kunden ble de sendt til IT-avdelingen, med hullkort, som tok seg av faktureringen.

Bildet: Flere av damene i BD deltok på Grete Waitz-løpet i mange år på 80- og 90-tallet. I den forbindelse arrangerte de mange jenteturer, der kvinnelige medarbeidere fra hele landet deltok. De fikk bidrag fra BD til å være med. Foto: Brødrene Dahl

Dataalderens inntog hos BD

I 1976 flyttet hun over til ordrekontoret, og behandlet ordrer fra alle avdelinger. Den gangen hadde BD avdelingene VVS, Industri og VA – senere omdøpt til VMT. Tove var med og fikk i gang prosessen med å ta imot og behandle ordrer via datakommunikasjon, som det så fint het, med rørlegger Andenæs som første kunde ut. Andenæs kunne registrere sine bestillinger mot vårt lager, og fikk varene levert til seg. Da dette var oppe og gikk, flyttet Tove over til fakturaavdelingen. Der satt de fire damer og punchet alle kundeordrer, med og uten rabatter, før de skulle faktureres. I 1977 var verden – og Brødrene Dahl – kommet et godt stykke videre med bruk av datamaskiner.

På fakturaavdelingen satt hun sammen med Tone,  Britt og Anita i noen år, før hun i 1979/80 fikk ansvaret for å lede faktura-/ordrekontoret, i tillegg til sentralbordet. Der satt hun i rundt ti år, frem til BD kjøpte opp grossisten CM Mathisen i 1990. Da flyttet BD fra Grenseveien til dagens kontorer på Brynseng.

Mer ansvar

Med på flyttelasset fikk Tove ansvaret for alt BD kunne tilby av skaffevarer, og fakturerte alle kunder for skaffing. Deretter hadde hun en liten periode – et år eller to – der hun var avdelingsleder for varelageret på Brynseng. I 1994 eller 1995 fikk hun tilbud om å starte i innkjøpsavdelingen, som hun sa ja til. Der har hun vært siden, og har vært med på å bygge opp og utvide hovedlageret som ligger på Langhus rett utenfor Oslo.

Det er ingen liten portefølje Tove har hatt ansvaret for; det har blitt over 5000 artikler i årenes løp. Hun har hele tiden hatt stålkontroll på disse, og har nå overlatt porteføljen til tre – eller var det fire? – nye innkjøpere. I sin tid i BD har hun vært så heldig å få sitte i styret i fem perioder. Hun har vært med på en lang reise, og har bygget historie sammen med BD. Hun har alltid vært nysgjerrig på det faglige som foregår på huset, med spesiell interesse for teknisk og varmefag, og alltid ønsket å lære nye ting. Det har hun fått anledning til i løpet av sin tid hos BD.


Bildet: Julebord hos BD fra det glade nittitallet – her er Tove med kollegaer Birgitte og Pernilla. Foto: Brødrene Dahl

Livet etter Brødrene Dahl

Planen nå, når hun om kort tid går av med pensjon, er å nyte pensjonisttilværelsen med mannen Petter, som har ventet tålmodig på henne siden han gikk av med pensjon for tre år siden. De planlegger å reise mye, være sammen med familie, få masse friluftsopplevelser, stelle i hagen, og besøke hytta deres på Grue i Solør.

Av fritidsinteresser vil Tove spesielt nevne blomster, blomster og blomster. Man kan trygt si at hun er meget glad i å jobbe i hagen. Familie og venner står veldig høyt hos Tove. Hun har en nevø i Sandnes som venter på at tante og onkel skal komme oftere på besøk til ham og hans familie. Tove er fadder ikke bare for sin nevø, men også til hans åtteårige sønn, som hun er veldig glad for.

Familieliv og vennebesøk

De har planer om å lage et ekstra soverom i uthuset til hytta, slik at de får bedre plass til besøk fra familie og venner – de er veldig glade i å snekre og lage ting selv, Petter og hun.
Tove sier at hun har vært veldig heldig med reisen i et flott firma som BD. Hun ser tilbake på et arbeidsliv med kjempegode kollegaer, og har dannet livslange vennskap. Hun er kjempestolt over å ha fått være med på denne reisen. Hun både gleder og gruer seg til hun går ut døren fredag, men gleder seg til tilværelsen som pensjonist.

- Alle i Brødrene Dahl takker henne for fantastisk innsats, og ønsker henne masse lykke til på neste eventyr, skriver BD på sine hjemmesider.

KILDE: dahl.no

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår