Fra 2 til 4 selskaper i Danmark

 
Fra 2 til 4 selskaper i Danmark
DANMARK: Nordic Climate Group øker sin tilstedeværelse i Danmark gjennom oppkjøpet av Buus Køleteknik og Nordkøl.

Oppkjøpene utfyller de tidligere oppkjøpene av SA-AL Køleteknik samt PVN Køleteknik og styrker Nordic Climate Groups posisjon i Danmark. Konsernet er Nordens ledende installatør av kjøle-, varme- og energiløsninger.

Samme eiere

Gjennom disse selskapene utvides kundetilbudet innen marin kjøling og industrielle ismaskiner. Nordic Climate Group som ble etablert i 2021, omsetter ved oppkjøpene for 3,5 milliarder svenske kroner, og har ca. 1200 ansatte ved mer enn 70 lokale virksomheter i Norden.

Buus Køleteknik og Nordkøl har siden 2017 hatt samme eiere og vil gjennom å bli en del av Nordic Climate Group kunne samarbeide både med konsernets selskaper i Danmark og andre land. Buus Køleteknik har et betydelig eksportmarked mens Nordkøl har et mer lokalt servicefokus. Selskapene har til sammen 20 ansatte og en omsetning på 40 millioner danske kroner. Med etableringene i henholdsvis Nykøbing Mors og Hanstholm er Nordic Climate Group til stede på seks steder i Danmark. 

Deler kunnskapen

– Vi har gjennom mange år opparbeidet et internasjonalt marked innen marin kjøling og industrielle ismaskiner. Nå står vi overfor en fortsatt ekspansjon der vi sammen med Nordic Climate Group får helt nye muligheter. Vi har allerede et samarbeid med det norske søsterselskapet PTG som vi nå kan utvikle. Vi ønsker å dele kunnskapen vi har bygget opp med konsernets selskaper i Norden. Nettopp kunnskapsutveksling er viktig når mer og mer fokus legges på energieffektivitet og redusert klimaavtrykk, sier Frank Olesen, adm.dir. Buus Køleteknik.

– Service er nøkkelen til stabile kunderelasjoner, noe vi har jobbet med og prioritert, enten det er en lokal butikk eller et skip som er på besøk i en havn. Takket være dyktige medarbeidere både hos oss og hos Buus har vi kunnet bygge en sterk markedsposisjon i Nordvest-Jylland. Det blir svært stimulerende å få være en del av Nordic Climate Group, og vi setter pris på deres strategi basert på de lokale selskapenes eksisterende virksomhet, sier Rudi Weje, adm.dir. Nordkøl.

Viktig brikke i puslespillet

Grunnlaget for Nordic Climate Groups virksomhet er en sterk lokal markedsposisjon. Det betyr at Buus Køleteknik med datterselskapet Buus Ice og Nordkøl fortsetter å jobbe med sin lokale merkevare, tidligere eiere fortsetter i samme roller, og nåværende drift inkludert eksisterende kundeoppdrag prioriteres, på samme måte som andre selskaper i konsernet. 

– Når vi nå tar ytterligere skritt i Danmark, finnes det internasjonale samarbeidet med som en viktig brikke i puslespillet. Oppkjøpets fokus på marin kulde gjør at vi når et marked med kunder i flere land enn vi tidligere har jobbet med. Samtidig finnes en sterk lokal virksomhet med service og nærhet til kunder som utvider mulighetene i Danmark. Kombinasjonen av selskaper som Buus Køleteknik og Nordkøl er svært interessant, sier Fredrik Gren, adm.dir. Nordic Climate Group. 

Om Nordic Climate Group:

Nordic Climate Group har som fokus å hjelpe kundene med å minske miljøpåvikningen og maksimere energieffektiviteten. Planen er å fortsette å bygge et ledende selskap i Nord-Europa med sterk vekst både organisk og gjennom ytterligere oppkjøp. Modellen bygger entreprenørskap, desentraliserte forretningsenheter med samarbeid innen næringsliv/innkjøp, opplæring av ansatte og deling av teknisk kunnskap.

Nordic Climate Group er en ledende aktør innen kjøl-, varme- og energieffektive installasjoner med mål om å være en klar rollemodell innen bærekraftige klimaløsninger. Konsernet tar det overordnede ansvaret fra idé, prosjektering, installasjon og levering til vedlikehold og service. Konsernet ble dannet i 2021 og består nå av drøyt 70 lokale virksomheter og har mer enn 1.100 ansatte. Nordic Climate Group eies av en bred gruppe gründere og ansatte sammen med Altor Fund V.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår