GK arrangerer skandinaviske arbeidsmiljødager

 
GK arrangerer skandinaviske arbeidsmiljødagerFoto: GK Gruppen
- I GK skal vi jobbe sikkert, eller ikke i det hele tatt. Vårt mål er en HMS-kultur som er tydelig og som omsettes til handlinger slik at alle kommer trygt hjem fra arbeidsdagen, sier Martine L. Drevvatne, HMS-sjef i GK.

Denne uken arrangeres Arbeidsmiljødagene i GK, et felles initiativ på tvers av Norge, Sverige og Danmark. Hovedtema for dagene er risikokultur, vernerunder og synlighet, og hvordan vi bedre kan forebygge ved hjelp av rapportering og kompetanse. 

- Gjenstår viktig arbeid

– Jeg er stolt over at vi samler oss som kolleger i Skandinavia for en trygg arbeidshverdag for alle ansatte. Både som selskap og i næringen snakkes det mer åpent om arbeidsmiljø og HMS-arbeid. Som næring har vi kommet langt, men det gjenstår fortsatt et viktig arbeid for at bygg og anlegg skal få ned skade- og ulykkesstatistikken, sier konsernsjef i GK, Kim Robert Lisø. (bildet)

Byggenæringen er fortsatt en av de mest ulykkesutsatte næringene i arbeidslivet og Arbeidstilsynet peker på at de fleste ulykker kunne vært unngått ved å jobbe mer forebyggende.  Arbeidsmiljødagene er derfor et viktig tiltak i GK for å øke kompetansen og bevisstheten rundt HMS-arbeidet i konsernet og hvordan vi sammen får ned antallet ulykker.  

Etablert egen arbeidsgruppe

– Årets program for Arbeidsmiljødagene fokuserer på forbedringsområder som vi har kartlagt igjennom samtaler med ledere, verneombud og gransking etter hendelser, sier Martine L. Drevvatne, HMS-sjef i GK. (bildet)

– I GK er det høyest risiko for kuttskader, fall- og strømulykker. Med bakgrunn i dette har vi høsten 2023 satt ned en egen arbeidsgruppe som ser på bakenforliggende årsaker og hvordan vi kan tenke nytt rundt tiltak som sikkerhetsbarrierer eller opplæring, sier Drevatne avslutningsvis.  

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår