GK inngår samarbeid med Green Edge Compute

 
GK inngår samarbeid med Green Edge ComputeBildet: F.v.: Jan Georg Larsen, VP Business Development, Patrik Haglin, CCO /Co-founder, Svein Harald Olavsen, CEO / Co-founder. Alle Green Edge Compute.
GK inngår samarbeid med Green Edge Compute for å utvikle verdens mest bærekraftige datasenter.

Den ledende tekniske entreprenøren og servicepartneren GK inngår et samarbeid med Green Edge Compute for å utvikle verdens mest bærekraftige datasenter i Trondheim. 

GK sikter mot å bli Green Edge Computes tekniske entreprenør for alle deres fremtidige nordiske datasentre. GK leverer smarte løsninger for ventilasjon, kjøling, byggautomasjon, elektro og rør. Green Edge Computes datasenterkonsept er utviklet i tett samarbeid med noen av verdens mest prominente teknologiselskaper og vil tilrettelegge for fremtidens smarte byer, økende behov for datakraft, High-Performance Computing (HPC) og Edge Computing. 

Effektiv kjøleteknologi

- Ved å tenke «grønt» i alle deler av verdikjeden, utgjør Green Edge Compute det mest bærekraftige alternativet i en ellers energikrevende datasenterindustri. Green Edge Computes datasentre forbruker kun fornybar energi, gjenbruker overskuddsvarme i lokale fjernvarmesystemer og sparer energi ved å benytte effektiv kjøleteknologi. Samtidig vil datasentrene benytte allerede etablerte lokaler i byområder for å spare CO2 fra nybyggprosjekter, sier Patrik Hagelin, Chief Commercial Officer i Green Edge Compute i en pressemelding.

Som en følge av et stadig voksende marked for kjøleteknologi og energiutnyttelse i datasentre, vil Green Edge Compute støtte seg på GKs ekspertise om installasjon og drift av nødvendig varmepumpeinfrastruktur og fjernvarmekoblinger i deres nye datasentre. 

Nordisk tilstedeværelse

– Green Edge Compute samarbeider kun med de aller beste industriaktørene. GK er en prominent skandinavisk entreprenør, med tilstedeværelse både i Norge, Sverige og Danmark, noe som gjør det naturlig for oss å samarbeide tett med dem. GK kan levere den nødvendige infrastrukturen for effektiv energiutnyttelse, innovativ kjøleteknologi og gjenbruk av overskuddsvarme i fjernvarmesystemer. Vi kunne ikke vært mer glade for å samarbeide med et fremtidsrettet og bærekraftig selskap som GK, forteller Hagelin.  

- GKs visjon er lede det grønne skiftet ved å utvikle bærekraftige og miljøvennlige løsninger for fremtidige generasjoner. Denne ambisjonen passer svært godt med Green Edge Computes arbeid for å utvikle morgendagens grønne datasentre. GK ønsker å bli en rollemodell for den grønne transformasjonen av bygg- og anleggsbransjen, og bærekraft gjennomsyrer alle prosessene våre og alle prosjektene vi deltar i. Green Edge Compute, med sin innovative og bærekraftige tilnærming til utvikling og drift av datasentre, passer perfekt inn i vår strategi, forteller Taofik Salhi, avdelingsleder i GK.  

Smartby-prosjektet +CityxChange

I dag legger GK og Green Edge Compute grunnlaget for et tett samarbeid om å planlegge, installere og gjennomføre service av de nye, bærekraftige datasentrene. Det første steget mot et fullt partnerskap finner sted i Norges teknologihovedstad, Trondheim. Gjennom det EU-finansierte smartby-prosjektet +CityxChange skal Trondheim redusere energibruken sin og øke den lokale kraftproduksjonen ved å utvikle innovative og bærekraftige energiløsninger. En viktig del av dette prosjektet er utviklingen av et nytt og energieffektivt datasenter, utviklet av Green Edge Compute og implementert i tett samarbeid med Statkraft Varme, Sintef, NTNU, Trondheim kommune – og nå også GK. 

- GK vil pilotere installasjonen av væskekjølte CDU-enheter i Green Edge Computes datasenter i Trondheim. Green Edge Compute vil sørge for at GK blir kurset i installeringen av disse enhetene via deres leverandør av CDU-kjøleløsninger, CoolIT Systems. Dette arbeidet vil sikre at GK blir sertifisert for å installere disse løsningene også i fremtiden. Det første steget er å sertifisere GK for løsninger fra CoolIT Systems, så vi kan bistå Green Edge Compute med prosjektering, installering og kalkuleringer for teknisk infrastrukturdimensjonering i deres datasentre, forteller Salhi. 

Utvikler 12 datasentre

Etter den vellykkede lanseringen av det nye datasenteret i Trondheim, vil GK og Green Edge Compute samarbeide om å introdusere datasenterkonseptet til andre skandinaviske byer. I løpet av de neste fire årene vil Green Edge Compute utvikle 12 datasentre med nærmere 20 serverkabinetter i hvert datasenter. Effektiv installering av kjøleteknologi og varmepumper er kritisk i disse utviklingsprosjektene. 

– GK vil hjelpe Green Edge Compute med å etablere datasentre i andre nordiske byer. Ettersom GK er lokalisert i flere norske, svenske og danske byer, så er vi i en god posisjon for å sikre at Green Edge Compute kan introdusere sitt datasenterkonsept til hele Skandinavia. Green Edge Compute utfordrer databransjen og jobber utrettelig for å realisere en mer bærekraftig driftsmodell for datasentre. Denne innovative tilnærmingen vil tilrettelegge for økende digitale behov både i privat og offentlig sektor, og vil sikre at klimaet og miljøet vårt ivaretas på best mulig måte i prosessen. GK er svært entusiastiske for å være en del av denne reisen, avslutter Salhi i pressemeldingen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår