- Gledelig at overgangsordningen forlenges

 
- Gledelig at overgangsordningen forlengesBildet: Oddgeir Tobiassen, direktør for kompetanse og utvikling i Rørentreprenørene Norge
Bedriftsledere kan puste lettet ut. Ordningen med Sentral Godkjenning forlenges inntil en ny ordning på et eller annet tidspunkt er på plass.

- Vi har lyttet til innspillene vi har fått og for å sikre forutsigbare rammevilkår, blir overgangsordningen for Sentral Godkjenning forlenget, sier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) i en pressemelding fra Kommunal- og distriktsdepartementet.

Overgangsordningen for Sentral Godkjenning ble innført i 2016 har blitt forlenget flere ganger. Planen var å avvikle ordningen 1. juli neste år.

- Denne avklaringen kom sent, men godt, sier Oddgeir Tobiassen, direktør for kompetanse og utvikling i Rørentreprenørene Norge.

RørNorge er en av organisasjonene som har bedt om en avklaring og som har foreslått en forlengelse av ordningen.

- Vi er glade for at ordningen nå forlenges til et nytt system for godkjenning er på plass, og at det nå ikke settes nye frister som bare bidrar til å stresse bedriftene. Vi har hatt mange henvendelser det siste året fra bedrifter som lurer på hva som skjer etter 1. juli neste år. Nå kan alle senke skuldrene, sier Tobiassen til rornorge.no

Nå kan bedrifter som fikk Sentral Godkjenning før 1.januar 2016 være trygge på at tidligere godkjenninger kan fornyes uten endringer.

Mange har ventet på oppfølging av forslagene fra det såkalte Byggkvalitetsutvalget som ble lagt frem like før pandemien slo til.

LES OM BYGGKVALITETSUTVALGET HER

Foreløpig har ikke departementet kommet med noen forslag til oppfølging av rapporten.

KILDE: Rørentreprenørene Norge

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår