Jakter svennebrev og NM-tittel

 
Jakter svennebrev og NM-tittelBildet: Fra venstre Julie Forseth, Petter Strande Lønhaug, Andreas Støle, Theodor Hofstad og Henrik Berget. Foto: Trond Schieldrop
BYGG REIS DEG 2023: Det koker og syder under NM i rørleggerfaget på Lillestrøm. Å avlegge prøven på en scene krever full konsentrasjon samtidig som nervene må temmes etter beste evne.

Av Trond Schieldrop

VVS aktuelt tok turen innom svenneprøveområdet på messa. Alle var i full gang med sine oppgaver og gjør sitt beste foran kåringen av Norges beste rørlegger på lørdag.  

Imponerende innsats

Fagsjef Are Skaar Nielsen og kurs- og kompetansekonsulent Ingebjørg Martinsen i Rørentreprenørene Norge som arrangerer konkurransen er imponert over innsatsen så langt. 
– Det borger for full innsats til siste slutt, understreker de.

Bildet: Her er Julie Forseth fullt konsentrert med å utføre deler av svenneoppgaven. Foto: Trond Schieldrop

NM i rørleggerfaget har blitt arrangert siden 80-tallet. 
– Etter en nøye utvelgelse satt vi igjen med fem kandidater pluss en reserve. Det blir spennende å kåre en verdig vinner på lørdag, sier Skaar Nielsen og Martinsen. 

LES OGSÅ: - NM er viktig for rekruttering til rørleggerfaget

Tøff og nervepirrende konkurranse

De fem kandidatene som avlegger svenneprøven er Julie Forseth fra Trøndelag, Andreas Støle fra Vestland, Henrik Berget og Theodor Hofstad fra Viken og Petter Strande Lønhaug fra Oslo. 
– De har så langt fått bryne seg mot hverandre i en tøff og nervepirrende konkurranse. Å avlegge prøven på en scene krever full konsentrasjon samtidig som nervene må temmes etter beste evne, sier Skaar Nielsen og Martinsen. (bildet)

Viktig rekrutteringsmiddel

– Mesterskapet er viktig for å få flere ungdommer til å velge rørleggerfaget. Det er vanskelig å måle effekten av å delta på Bygg Reis Deg. Vi har ikke noe tallgrunnlag å vise til om det er NM i rørleggerfaget eller besøk på ungdomsskoler som bidrar til at flere velger denne yrkesretningen, sier Skaar Nielsen og Martinsen.

De kan fortelle at oppgaven er todelt.  Vi legger mest vekt på at kandidaten består svenneprøven som bedømmes av en svenneprøvenemnd. 
– Oppgaven viser et snitt av en enebolig med både sanitær-, varme- og sprinkler, sier de til slutt.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår