- Jeg tenker alle har en mulighet til å vinne

 
- Jeg tenker alle har en mulighet til å vinneBildet: Theodor Hofstad, lærling i Nordheim VVS AS, representerer Viken i Rørlegger-NM 2023.
BYGG REIS DEG 2023: Theodor Hofstad har kvalifisert seg til å representere Viken i Rørlegger-NM, på Bygg Reis Deg. Sammen med fire andre kandidater skal han avlegge svenneprøve på messa, og samtidig konkurrere om å bli "Norgesmester i Rørleggerfaget 2023".

Theodor er 19 år og lærling i Nordheim VVS AS. Den 18.- 21. oktober arrangeres Bygg Reis Deg i Lillestrøm, og her skal han og fire andre kandidater stå på hver sin scene for å avlegge svenneprøven, og for å kjempe om norgesmester-tittelen, melder rornorge.no 

For å bli litt bedre kjent med Theodor, har rornorge.no stilt ham 8 kjappe spørsmål:

Hvordan forbereder du deg til NM?

 – Så langt har jeg jobbet en del med det tekniske faget, så fremover prøver jeg å drive med litt av alt. Også øver jeg mye på å være nøyaktig, at ting er i vater og blir gjort ordentlig. 

Hva ser du på som den største utfordringen?

– Det vil jeg si er tiden! Jeg er litt redd jeg kommer til å være litt for nøye og bruke litt for lang tid. Jeg jobber ganske bra under press, men jeg er glad i å være nøye, så da kan det hende at det tar litt lengre tid.

Hvorfor vil du bli rørlegger?

– Jeg hadde en sommerjobb som rørlegger sommeren før jeg begynte på videregående, fordi pappa er rørlegger. Også begynte jeg på byggfag på videregående, og da har man mulighet til å bli utplassert en gang i uken, men da ble jeg plassert til å jobbe på jernbanen. Det falt ikke helt i smak, så jeg ble byttet til utplassering i rørleggerbedrift, og da ble jeg hekta på rørfaget!

Trives du som lærling?

– Ja jeg trives veldig godt! Jeg har fått mye tiltro fra bedriften og de stoler mye på meg, så jeg får muligheten til å jobbe mye selvstendig.

Hva liker du best å gjøre på jobb?

– Det var det da.. Jeg synes egentlig utstyrshåndtering er veldig gøy. Det er det siste vi gjør, og det er da du ser den siste finishen, og hvor fint det blir. 


Hvilke planer har du for fremtiden?

– Jeg er ganske heldig for jeg har en pappa som er daglig leder og eier, så jeg har et håp om å en gang overta for han. Så planen er å jobbe et par år etter fagbrevet, også er det mulig at jeg tar Teknisk fagskole, og deretter enten drive eget firma eller overta for pappa. 

Hva liker du å gjøre på fritiden?

– Jeg har drevet ganske aktivt med utforsykling, så fritiden går mye til det. Jeg har vært med i fem norgesmesterskap før, så dette blir faktisk ikke det første – men ganske annerledes! 

IMG_4151.jpg

Bildet: Theodor bruker mye av fritiden på utforsykling. Foto: Privat 


Hva tror du om vinnersjansene dine?

– Nei altså, jeg tenker at alle har en mulighet, alle jobber jo forskjellig og har forskjellig løsninger på ting, så litt vanskelig å si. Men det er jo en opplevelse å være med uansett hvilken plassering jeg får, så jeg får bare håpe på det beste!


Vi ønsker Theodor Hofstad lykke til i Rørlegger-NM!

(KILDE: Rørentreprenørene Norge)

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår