Lanserer hansgrohe Pulsify Planet Edition

 
Lanserer hansgrohe Pulsify Planet EditionBildet: Med hansgrohe Pulsify Planet Edition skrus bærekraften opp. Hånddusjen er i stor grad laget av resirkulerte materialer og bruker opptil 60 % mindre vann enn konvensjonelle hansgrohe hånddusjer.
PRODUKTNYHET: Med hånddusjen Pulsify Planet Edition når hansgrohe nok en milepæl innen bærekraftig produktutvikling, hvor ressurser spares i alle deler av produktets livssyklus.

Bevisst ressursforbruk – i produksjon, i bruk og etterpå

Hvilken påvirkning har produksjon, bruk og avhending av en hånddusj på miljøet? Hvordan kan baderommet bidra til en mer bærekraftig fremtid?

- Der du kan spare mest CO2 og energi er i bruksfasen av dusjen. Ett minutt under en varm dusj bruker omtrent like mye energi som å kjøre elbil på motorveien i ett minutt, sier Steffen Erath, Head of Sustainability, Hansgrohe SE. For å redusere energiforbruket strømmer bare seks liter vann per minutt gjennom Pulsify Planet Edition hånddusjen, samtidig som den bevarer et høyt nivå av komfort.

Men produksjon og avhending av forkrommede produkter belaster også miljøet. «hansgrohe-dusjopplevelsen må etterlate et godt inntrykk. Derfor har vi undersøkt alle aspekter av produktenes livssyklus og funnet ut at vi i Pulsify Planet Edition kunne erstatte alle deler som ikke er i kontakt med vannet med resirkulert materiale», forklarer Raphael Zajac, produktsjef i hansgrohe. «Vi fokuserer på sykluser i produksjonen vår, slik at vi kan bruke produkter og materialer så lenge og så mange ganger som mulig. På denne måten sparer vi ikke bare ressurser, vi reduserer også transportveiene i produksjonsprosessen.»

Plast fra kasserte produkter

Tro mot bærekraftsprinsippet 'Reduce, Reuse, Recycle' består hånddusjens håndtak av resirkulert plast. Den unike prosessen for å utvinne dette råmaterialet ble spesielt utviklet av Hansgrohe. Den ABS-belagte plasten fra kasserte produkter og overskudd fra produksjon finskjæres og renses. Det blir deretter omdannet til granulat av høy kvalitet. Med dette alternativet til råolje og fossilbasert primærplast er det mulig å redusere energiforbruket i produksjonen betraktelig. Selve materialet har en elegant, sandfarget overflate. Hånddusjen er helt kromfri, og alle råvarer som brukes kan resirkuleres.

Ett skritt videre

I tillegg til hansgrohe Pulsify Planet Edition, presenterer merket også andre produkter laget av resirkulert plast. hansgrohe Planet Edition inkluderer også den populære tilbehørskolleksjonen hansgrohe WallStoris Planet Edition og dusjslangen hansgrohe Designflex Planet Edition. Garnet til tekstiloverflaten på slangen er laget av resirkulerte PET-flasker. Alle kolleksjonens produkter passer både visuelt og funksjonelt inn i det moderne baderommet

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår