Leverte rørarbeider på Nordberg Kirke

 
Leverte rørarbeider på Nordberg KirkeBildet: Teamet bak gjennomføringen, fra venstre: prosjektleder Stian Daleng, varmetekniker Andre Schulze og anleggsleder Pawel Juszczyk
FLOW Meisingset VVS har levert varme og sanitærarbeider i forbindelse med totalrehabilitering av Nordberg Kirke i Oslo.

FLOW Meisingset VVS har blant annet levert nytt energianlegg bestående 5 energibrønner og varmepumpe med over 40kw ytelse. Byggherre Kirkelig fellesråd i Oslo (KfiO) er blant annet ansvarlig for bygging, drift og vedlikehold av kirker i Oslo, samt anlegg, drift og forvaltning av kirkegårder og gravlunder.

700 kvm vannbåren gulvvarme

Fra mai 2021 til januar 2022 har de gjennomført rehabilitering og energioppgradering av Nordberg Kirke som er oppført i 1962, utvidet i 1979 og har en grunnflate på ca. 1000m2. FLOW Meisingset VVS har blant annet levert nytt energianlegg bestående 5 energibrønner og varmepumpe med over 40kw ytelse. Det er etablert ca 700 kvm vannbåren gulvvarme i store deler av bygget.

Bildet: Innvendig i Nordberg Kirke

Da bygget tidligere kun har benyttet elektrisitet til oppvarming av nesten 1000 kvadratmeter, forventer man vesentlige reduksjoner i kostnader til oppvarming som følge av «gratis» energi fra energibrønnene. Beregningene før prosjektstart viste et samlet energibehov på ca 170.000 kWh/år. Med varmepumpe installert, antas nytt el-strømforbruk å ligge på ca 55.000kWh/år, som gir en anslått årlig energibesparelse på ca 115.000 kWh/år. Det er store tall -og mye penger, samt et godt bidrag til det grønne skiftet.

LES OGSÅ: FLOW Meisingset VVS vant rammeavtale

Åpent landskap

Kontordelen er bygget om til åpent landskap med helt nytt ventilasjonsanlegg og vinduer i kontordelen er skiftet ut. Det er også etablert nye og fine publikumstoaletter med universell utforming. Det flotte kirkerommet har blant annet fått nytt flislagt skifergulv med vannbåren gulvvarme, oppgradert belysning og nymalte innertak. FLOW Meisingset VVS har opparbeidet god erfaring på drift, vedlikehold og rehabilitering av offentlig bygningsmasse og dette prosjektet er helt i tråd med selskapets strategi og satsning på blant annet energioppgradering av større offentlige og private næringsbygg.

- Med bistand fra flere av våre faste samarbeidspartnere innen energibrønner og gravearbeider er vi godt fornøyd med sluttresultatet av fjorårets prosjekt. Teamet bak gjennomføringen tar en aktiv og engasjerende rolle, i tillegg til god planlegging og smarte løsninger. Med kompetent personell og fornuftig materialvalg samlet sett, har dette ført til et svært vellykket prosjekt, sier Stian Daleng, prosjektleder i FLOW Meisingset VVS.

Teknisk funksjonalitet

Kirkelig Kulturråd, ved Byggherrens representant Finn Brager-Larsen, ønsker å fremheve bakgrunnen for et svært godt samarbeid i dette prosjektet.

- Tett oppfølging, raske tilbakemeldinger og effektive avklaringer, svært høy teknisk kompetanse, fagmessig estetetikk og teknisk funksjonalitet kjennetegner FLOW sin leveranse på Nordberg Kirke, mener Brager-Larsen.

- Vi tar med oss gode tilbakemeldinger og står klare for nye energiprosjekter utover i 2022 avslutter Stian Daleng.

Bildet: Nordberg Kirke. Foto: Olav Helland

KILDE: FLOW Meisingset VVS

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår