Loe Midt-Norsk Betong Mosjøen ISO 14001 sertifisert

 
Loe Midt-Norsk Betong Mosjøen ISO 14001 sertifisertBildet: Til venstre daglig leder Magne Lunde og produksjonsleder Kjetil Aakvik
Loe Rørprodukter AS fortsetter arbeidet med å miljøsertifisere sine produksjonssteder. Loe Midt-Norsk Betong Mosjøen AS har nå fått sin NS-EN ISO 14001:2015 sertifisering på plass.

Sertifiseringen bygger opp rundt Loe sin ambisjon i konsernet, som er å minimere belastningen på miljøet og vi er svært fornøyd med å få sertifiseringen på plass. Sertifiseringen demonstrerer vår økte bevissthet for bærekraftig utvikling. 

Godt tilrettelagt for sertifiseringen

Denne gangen har også Vidar Uthne som er HMS ansvarlig for Loe konsern stått for all dokumentasjon og oppfølging av arbeidet. Vidar skryter av det gode utgangspunktet for denne sertifiseringen.

Bildet: Vidar Uthne følger opp 14001 sertifiseringene hos Loe

 - Nå har jeg gjennomført denne prosessen flere ganger før i konsernet, og jeg må si det var en fornøyelse å få dette implementert hos Loe Midt-Norsk Betong Mosjøen. Før man starter en slik prosess må man gjøre et forarbeid for å forstå virksomheten. Det jeg opplevde med en gang var at Loe Midt Norsk Betong Mosjøen var veldig godt organisert. Besøker man dem ser man med en gang at det er svært tillitsvekkende forhold. Alt har sin plass og det er en tanke bak alt som blir gjort. De ansatte er engasjerte og fremoverlente noe som gjør meg trygg på at oppfølgingen av denne sertifiseringen kommer til å gå veldig bra, sier Vidar Uthne.

Allerede etablerte leanprinsipper en stor fordel

Kjetil Aakvik er produksjonsleder i Mosjøen og har hatt ansvaret, og jobbet med Vidar underveis i sertifiseringen. Kjetil forteller at de nok hadde et gunstig utgangspunkt da de i ca 10 år har jobbet etter Lean prinsipper.

– Lean tankegangen hvor det å skape best mulig flyt og tenke forenkling av alle prosessene i produksjonsvirksomheten har gjort at vi er svært bevisst på alle valg vi tar forteller Kjetil. For å få på plass sertifiseringen var derfor mye allerede på plass. At det er god orden i bedriften kan Kjetil bekrefte, det er også en svært sentral del i Lean tankegangen. Jeg tror også våre ansatte er bedre rustet til å følge opp denne sertifiseringen da vi er vant til, og forstår at struktur og systematisk arbeid i det daglige er lønnsomt.

I Mosjøen ser de fremover til å fortsette det gode miljøarbeidet

– Når vi nå har vi etablert og følger en systematisk metode for planlegging, implementering og administrasjon av et miljøledelses system hos oss, ser vi frem til å bruke dette aktivt i vår hverdag . Det er klart at dette er også noe markedet vårt legger merke til. Det er ikke tvil om at mange av våre kunder og sluttbrukere nå i økende grad setter krav til god miljøstyring hos alle sine leverandører, så det er godt at vi nå står med denne sertifiseringen i hånden, sier daglig leder Magne Lund.

Bildet: Kjetil Aakvik og kollegaene i Mosjøen er engasjerte og fornøyde.

Bildet: Produksjon av 650 x 500 ringer hos Loe Midt-Norsk Betong Mosjøen

Om Loe Rørprodukter:

Fra starten i 1933 har Loe Rørprodukter AS utviklet seg til å bli en solid norsk industrivirksomhet rettet mot det norske vann og avløpsmarkedet. Loe Rørprodukter AS er i dag Norges største leverandør av prefabrikkerte rør- og kumsystemer til norske vei-, vann- og avløpsprosjekter. Sammen med 13 andre betongvareprodusenter er Loe Rørprodukter AS medlem av BASAL, en felles hovedorganisasjon som kontinuerlig jobber for å utvikle fremtidens produktløsninger. 

Dagens eier Lars Kristoffer Loe har også utviklet Loe Rørprodukter AS til å bli en av Europas mest moderniserte og effektive produsenter av prefabrikkerte betongvarer. Loe Rørprodukter AS er hver dag en viktig bidragsyter til byggingen av samfunnskritisk infrastruktur i Norge. Loe Rørprodukter AS har produksjonsanlegg i Hokksund, Trondheim, Vingrom og Mosjøen.

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår