Markerer vanndagen med viktig Gambia-samarbeid

 
Markerer vanndagen med viktig Gambia-samarbeidBildet: GambiaPartner har vært til stede i Gambia siden 2008. Arbeidet har bestått av å bygge opp yrkesfaglig utdanning i landet, og på denne måten gi gambiske ungdom muligheten til å bli rørleggere, elektrikere, snekkere og murere. Foto: GambiaPartner
Den nasjonale rørleggerkjeden VVS Norge markerer verdens vanndag 22.mars ved å inngå et partnerskap med GambiaPartner.

Foreningen arbeider med å bygge opp yrkesutdanning i Gambia og VVS Norge skal bidra med verdifull kompetanseoverføring innen VVS-faget.
 
GambiaPartner har vært til stede i Gambia siden 2008. Arbeidet har bestått av å bygge opp yrkesfaglig utdanning i landet, og på denne måten gi gambiske ungdom muligheten til å bli rørleggere, elektrikere, snekkere og murere. Foreningen har også et eget program for å rekruttere jenter til yrkesfagene. 
 
- Vår visjon med GambiaPartner er å bidra til å gi gambiere en bedre hverdag gjennom økt kvalitet på utdanning og tilgang på yrkesfaglig skolegang. I tillegg har vi også hatt flere prosjekter for å øke vanntilgangen i landet, der vi til nå har bygget fire vannanlegg. Vi er veldig fornøyde med å ha fått VVS Norge på laget. Deres unike bransjekunnskap kommer til å styrke vårt viktige arbeid i Gambia, sier Eyvind Mikkelsen, leder for GambiaPartner.
 
Vannmangel berører i dag mer enn en tredjedel av verdens befolkning. Den globale oppvarmingen risikerer å forverre dette ytterligere. Når verdens vanndag markeres 22.mars gjøres det for å øke kunnskap om denne sviktende vanntilgangen, samt understreke viktigheten av vann i våre liv. VVS Norge håper samarbeidet vil få positive ringvirkninger for lokalbefolkningen i Gambia.
 
- VVS Norge er utrolig stolte over å inngå et partnerskap med GambiaPartner. Når dagen i dag er årets vanndag, illustrerer det bare viktigheten av samarbeidet. Vi er trygge på at våre dyktige rørleggere vil bidra med god kompetanseoverføring til kommende gambiske rørleggerspirer. Sammen med GambiaPartner vil vi også bidra direkte inn mot å levere løsninger til ulike prosjekter. Eksempelvis vanningsløsninger for det lokale jordbruket, Lyna Tran, direktør strategi og forretningsutvikling i VVS Norge.
 
Det nylig inngåtte partnerskapet blir en viktig del av VVS Norges bærekraftstrategi og knytter seg tett opp mot FNs bærekraftsmål nummer seks – rent vann og gode sanitærforhold.
- Samarbeidet viser at vi gjør ord om til handling og styrker arbeidet vårt innen bærekraft og samfunnsansvar. Vi har veldig tro på den jobben GambiaPartner gjør og gleder oss til å bistå dem på veien videre, avslutter Tran.

Bilder: GambiaPartner har vært til stede i Gambia siden 2008. Arbeidet har bestått av å bygge opp yrkesfaglig utdanning i landet, og på denne måten gi gambiske ungdom muligheten til å bli rørleggere, elektrikere, snekkere og murere. Alle foto: GambiaPartner

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår