Merkbar og velregulert fra Sandefjord

 
Merkbar og velregulert fra SandefjordBildet: - Vi produserer alt av merkeutstyr selv. Det gjør oss svært fleksible og kan tilpasse merkingen til kundenes spesifikke prosjekter, sier daglig leder i Norsk VVS-Merking AS, Steinar Bergsvåg. Foto: Bjørn Laberg
Norsk VVS-Merking AS leverer og monterer alt innenfor rørmerking. Sandefjordsbedriften kan om knappe tre år feire 50 års-jubileum siden oppstarten.

Av Bjørn Laberg

- Bedriften ble i sin tid etablert av min tante og onkel, men de siste 32 årene er det jeg som har hatt ansvaret, sier daglig leder i Norsk VVS-Merking, Steinar Bergsvåg.

Strenge krav

Bedriften er spesialister på teknisk merking, hvor hovedtyngden av oppdragene er merking av rør og røranlegg.
- Vi produserer alt av merkeutstyr selv. Det gjør oss svært fleksible og kan tilpasse merkingen til kundenes spesifikke prosjekter. Krav til systemnummerering og linjenummer er strenge, og kan være forskjellig på ulike bygg. For eksempel skal alle manuelle stengeventiler merkes, hvor vi også lager en avstengingsguide for kunden, samt oversikt over plassering av ventilene, med nummer, hva som fraktes i rørene, og hva de stenger for. Det er selvsagt strengere kravspekk som gjelder til merking av mantlede rør, sammenlignet med luft, understreker Bergsvåg.

Grundig kartlegging

- Det vanlige er at vi i et prosjekt får tegningsunderlaget over anlegget tilsendt fra kunden, hvor vi deretter prosjekterer et merkesystem etter gjeldende kravspekk. Vi jobber mest med prosjekter i nye røranlegg, men har også kunder som ønsker bedre merking i gamle anlegg. Da må vi som regel ta en full gjennomgang av rørsystemet, med grundig kartlegging, siden det i slike tilfeller ofte er tynt med tegningsunderlag.

- Hva er en typisk kunde for dere?

- Store VVS-entreprenører som for eksempel GK, Assemblin og Bravida er typiske eksempler fra vår kundeportefølje. Av store prosjekter, kan jeg nevne at vi nå er inne i prosjekt Nye Oslo legevakt, hvor vi har fått ansvar for både merking og innregulering av varme- og kjøleanlegg. Slik innregulering er nemlig også en tjeneste vi tilbyr, og som gir oss flere ben å stå på i prosjektmarkedet. Også her er det overvekt av nye anlegg, men feilsøk på eksisterende rørsystemer som ikke fungerer optimalt, tar vi oss også av. I tillegg har vi etterlysende skilter, inkludert alarm-, brann- og sikkerhetsmerking, nødskilt og skilt for rømningsveier i vår produktportefølje, sier Bergsvåg til VVS aktuelt.

Hele dette intervjuet, samt fyldig oppsummering av VVS-dagene 2022, kan du lese i Byggfakta nr. 7, som snart er ute hos abonnentene.

VVS aktuelts papirutgave er som kjent en integrert del av fagbladet Byggfakta, i form av en egen VVS- og VA-bolk med reportasjer, intervjuer, fagartikler, bransje- og prosjektnyheter.

Ikke abonnent på Byggfakta? Kontakt oss gjerne for et uforpliktende prøveabonnement, eller tegn ditt abonnement her

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår