Ny teknologi gir bedre datakvalitet i NOBB

 
Ny teknologi gir bedre datakvalitet i NOBBBildet: Fra venstre: Per Erik Raasok, Roger Torgersen, Tor Strand Jacobsen og Kristin Lindquist
Å ta i bruk ny teknologi er en grunnleggende del av bedriftskulturen hos Cimberio AS. Ventilselskapet er da også blant de beste i Norge når det gjelder å registrere produktdata på NOBB.

– Den eneste måten å lære seg et nytt system på, er å teste og prøve, råder daglig leder Per Erik Raasok.

Cimberio leverer et komplett utvalg av ventiler og er vant med å være frempå når det gjelder teknologi og innovasjon.

– Vår fabrikk i Italia har til og med hatt besøk av japansk bilindustri som ønsker å lære om vår robotisering. Vi ligger faktisk fremst på alt, inkludert godkjenninger, sier Raasok. Han er stolt over at Cimberio er den eneste ventilleverandøren i Norge som tilbyr produkter med EPD og den første i verden til å oppnå PAS99-standard, som omfatter en kombinasjon av alle ISO-standardene.

– Cimberio har en EPD som dekker alt av ventiler og leverer nå Co2 avtrykket på alle disse produktene. Jobben rundt dette ble gjort på 1-2-3, det er så befriende med leverandører som oppdaterer så raskt, poengterer Kristin Lindqvist, ansvarlig for kundesuksess i Byggtjeneste.
– Dette har en så stor verdi for alle som må levere miljøregnskap etter lovpålagte krav.

KI og produktdata

– Jeg må også bare bekrefte det Raasok sier, bemerker Tor Strand Jacobsen, markedssjef VAVVS i Byggtjeneste.

– Cimberio er virkelig langt fremme i skoene, er selvhjulpne og svært dyktige. At de meget raskt rettet valideringsfeil etter datamigrasjonen til nye NOBB, overrasket ikke oss. Nok en gang viste de at de er høyt motiverte for å tilgjengeliggjøre sine produktdata effektivt, mener han. Cimberio har også tatt i bruk ny teknologi for å registrere produktdata.

– Å skrive selgende tekster til produktdataene er ikke så lett når du opererer med tekniske produkter, humrer Per Erik. Han løste dette ved å mate datablader inn i en KI-modell og fikk tilbake presist innhold som kunne brukes direkte i markedsføringsmaterialet.

Tester gjerne noe nytt

Nylig har selskapet også begynt å bruke KI for å generere QR-koder til produktkatalogen sin.

– Tidligere kunne det ta to dager å lage disse QR-kodene. Nå bruker jeg bare en forhåndsdefinert liste med nettadresser, og på 45 sekunder var jobben gjort, forteller Roger Torgersen, teknisk selger og ansvarlig for oppdatering av produktdata på nobb.no.

– Vi tok bare ut en med nettadresser, matet dem inn KI-modellen og ba om å få de i zippet fil med NRF-nummeret under QR-koden. 45 sekunder senere var de klare. Vi tester gjerne ut nyheter for å se om vi kan gjøre ting lettere, forklarer Per Erik.

Solid arbeidsmengde

I 2021 ble Cimberio kåret til årets NOBB-VAVVS leverandør fordi de hadde 100% dekning på alle informasjonsområder. Den gang la de ikke skjul på at det hadde tatt mange arbeidstimer. Timer har gått med i forbindelse med sammenslåingen av databasene, nå også.

– Men fordi vi gjorde en solid jobb den gang, var det også mye som var klart denne gangen. Uansett, denne jobben gjør vi, for vi vet jo hvor viktig dette er. Det er en stor fordel å ha alt samlet og bare oppdatere ett sted. Vi tenker også å bruke produktdataene i NOBB som våre masterdata, og å koble disse opp mot vår nettbutikk, forklarer Roger.

Nok ressurser

- I Norge har Cimberio tre dedikerte til å følge opp produktdataene. Vi har valgt å ha med lagersjefen også, som er veldig kjekt når noe må veies eller måles. Det handler om å sette av ressurser, å begynne og om å tørre å prøve. Det er jo begrenset hvor gærent det kan gå, erklærer Per Erik Raasok med et smil.

Selv om bedriften er svært positive til overgangen til den nye databasen, opplevde teamet noen utfordringer med datakvalitet som raskt ble adressert av Byggtjeneste.

– Hjelpen de hadde behov for, var beskjeden. Vårt samlede inntrykk er at Cimberio har et utrolig godt fokus internt og at de virkelig ønsker å følge opp sine kunder. Ikke bare med kvalitetsprodukter, men også kvalitetsdata, avslutter Tor Strand Jacobsen.

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår