Nye krav til opplæring etter kontrollveiledningen FG-920

 
Nye krav til opplæring etter kontrollveiledningen FG-920Illustrasjonsbilde
Kiwa har, i samarbeid med FG Skadeteknikk, lansert et nytt og omfattende kurs innen kontroll av automatiske vannbaserte slokkeanlegg etter kontrollveiledningen FG-920.

Automatiske vannbaserte slokkeanlegg er essensielle for å beskytte liv og eiendom mot brann og årlig kontroll av sprinkleranlegg og andre vannbaserte slokkeanlegg er lovpålagt. 

Dette kurset tilbys for å sikre at de som skal gjennomføre kontroll av blant annet sprinkler er best mulig rustet til å møte krav og forventninger som stilles til kontrolløren.  

Kurset er utviklet av seniorrådgiver, Kristian Grimstvedt, i Kiwa og representerer et viktig skritt fremover i arbeidet med å bidra til økt kvalitet på anleggsvurdering og rapportering ved kontroll av vannbaserte brannslokningssystemer. 

Her får du mer info om kurset. 

Kiwa eneste tilbyder 

Sertifiseringsområde innenfor kontroll er ikke nytt, men det har ikke vært et kurstilbud spesifikt rettet mot dette området tidligere. Kurset inngår i FG-900 ordningen, og Kiwa er eneste tilbyder.

- Frem til nå har det vært slik at de som skal sertifiseres som kontrollør har måtte bestått eksamen innenfor prosjektering og utførelse, forteller Kristian Grimstvedt, seniorrådgiver i Kiwa og fortsetter: 

- Kravet om utførelse erstattes nå med eget kursopplegg for kontrollrollen og egen eksamen innenfor kontroll. Kravene vil gjelde for nye kontrollører som skal sertifiseres.

Kurs i FG-920 

Med lang erfaring innen brannsikkerhet og vannbaserte slokkeanlegg har Grimstvedt sørget for at kurset er både aktuelt og praktisk vinklet for å gi deltakerne de beste forutsetningene for å gjennomføre kontroll av vannbaserte slokkeanlegg, inkludert forberedelser og etterarbeid. Det dekker blant annet: 

Gjennomgang av FG-920: En detaljert gjennomgang av krav og retningslinjer i FGs kontrollveiledning for automatiske vannbaserte slokkeanlegg. 

Gjennomføring av kontroll: Hvordan gjennomføre en systematisk kontroll av slokkeanlegg, inkludert blant annet anleggskontroll, funksjonsprøvinger, samt behandling og beskrivelse av avvik og merknader. 

Bruk av systemløsningen FG-kontroll: Gjennomgang av og praktisk øving i bruk av FG-kontroll for registrering av anlegg og rapportering etter gjennomført kontroll. 

Arbeid med case-oppgave: Hands-on trening hvor deltakerne får mulighet til å anvende teoretisk kunnskap i praksis mot en case-oppgave med problemstillinger som skal vurderes og registreres i FG-kontroll.

Godt samarbeid med FG Skadeteknikk 

- Kurset er utvikler i tett samarbeid med FG Skadeteknikk, noe som sikrer at det er i tråd med retningslinjer og krav i FG-920 og kompetansekravene gitt i FG-900. Kurset er essensielt for alle som ønske å oppnå en sertifisering innen kontroll av automatiske vannbaserte slokkeanlegg og vil bidra til økt kvalitet på gjennomføring og rapportering av kontroller, avslutter Grimstvedt.

Les mer og meld deg på kontrollkurs i etter FG-920!

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår