Ønsker bedre kontroll på vann- og energibruk

 
Ønsker bedre kontroll på vann- og energibrukIllustrasjonsbilde: Getty Images
AKTUELLE PROSJEKTER: Eiendomsavdelingen i Viken fylkeskommune søker leverandør til et felles energioppfølgingssystem (EOS) for den samlede eide bygningsmassen.

Av Bjørn Laberg

Bygningsmassen i Viken fylkeskommune er cirka 1 million kvm. og årlig energibruk er cirka 115 million kWh.

Energikostnader i bygningsmassen utgjør en betydelig del av eiendomsavdelingens driftsbudsjett og energibruken har innvirkning på utslipp av klimagasser. Det er avgjørende å ha god kontroll og kunnskap om energi- og vannforbruket i bygningsmassen for å kunne drifte på en økonomisk og miljømessig bærekraftig måte.

Eiendomsavdelingen rapporterer energibruk og vannforbruk i fylkeskommunens bygningsmasse til ulike instanser. KOSTRA, Miljøfyrtårn, Enova, «i linjen» med flere. Et energioppfølgingssystem skal effektivisere disse rapporteringsprosessene betydelig.

I dag eksisterer det ulike lisensavtaler for EOS for tidligere Akershus og Buskerud fylkeskommuner. I tidligere Østfold fylkeskommune har det ikke vært benyttet EOS. Data blir her samlet inn manuelt på årsbasis. 

Det vil være behov for ca. 100 unike brukere av energioppfølgingssystemet, hvorav cirka 70 driftsoperatører, 9 teamledere og 3 enhetsledere tilknyttet driftsavdelingen, samt brukere som er tilknyttet teknisk seksjon og ledelse. I tillegg kan det være behov for midlertidige eksterne brukere.

Tiltakshaver: Viken fylkeskommune

Tilbudsfrist: 17. juni 2022

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

comments powered by Disqus
 

 
 
 
 

Aktivitetskalender

Vis alle

  

Aktuelle prosjekter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Kurs og Seminarer

Vis alle

  

Produktnyheter

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår